NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLJA

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom Lazićem i saradnicima,  posjetio je danas Fudbalski klub „Budućnost“ iz Ravnog Polja i donirao komplete sportske opreme za seniorski pogon kluba. Ovom posjetom započela je akcija podjele opreme fudbalskim klubovima sa područja opštine Ugljevik.

„Mi smo riješili da u ovom mjesecu obiđemo naša sportska društva i sportske klubove, da vidimo šta je ono što im je potrebno i neophodno da bi održali svoje funkcionisanje i poboljšali uslove rada. Danas smo u posjeti FK „Budućnost“ koji smo i do sada pomagali u finansijskom smislu obezbjedivši im adekvatnu infrastrukturu. Nadam se da će im sportska oprema ,koju smo danas donirali, pomoći da napreduju i ostvare još bolje sportske rezultate. Ovo je jedno od, rekao bih, najbolje organizovanih sportskih društava na području naše opštine i nadam se da će u narednom periodu biti još bolji i uspješniji “-rekao je načelnik Perić. 

On je dodao da se iz budžeta Opštine Ugljevik, na godišnjem novou, izdvajaju značajna finansijska sredstva namjenjena za  sport jer je, kako kaže, veoma važno ulagati u sport i promovisati sport  u seoskim područjima kako bi mladi ostali na ovim prostorima.

„Iz budžeta Opštine izdvajaju se značajna novčana sredstva za sva sportska društva. Ove godine smo raspisali konkurs i dodijelili negdje  oko 300 000 KM. Pored toga, finansiramo i sve druge sportske manifestacije na području opštine.  Kod nas je škola sporta za svu djecu besplatna, škola plivanja takođe, izdvajamo novčana sredstva i za aktivnosti kao što su odlasci djece na sportske kampove, organizovanje turnira…“-dodao je načelnik Perić.

Dane Tešanović, predsjednik kluba, izrazio je zahvalnost načelniku opštine Ugljevik jer je, prema njegovim riječima, svesrdno pomagao ovaj sportski kolektiv godinama unazad.

„Kada god smo se obratili za pomoć koja je klubu potrebna lokalna uprava imala je razumijevanja. Današnja donacija  puno nam znači, naravno to znači svakom fudbalskom klubu jer  teško je, u današnje vrijeme,  da jedan klub sam izdvoji sredstva za nabavku opreme“-rekao je Tešanović. 

FK „Budućnost“ osnovan je 1972. godine i zanemarujući nekoliko kraćih prekida uspio je da se održi.  Već četvrtu sezonu takmiči se u Prvoj opštinskoj ligi Bijeljina-grupa Zapad.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE