Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba boriti i truditi da se dostignu plodovi posta i molitve a to jeste da vladamo nad vječitim silama i da ih blagodaću Božijim pobjeđujemo.

Gospod Hristos govori pouku, podsjeća episkop Fotije, ne samo Svetim apostolima nego i svima da se demonske sile progone postom i molitvom.

-Postimo i molimo se Bogu da prvo demonske sile iz sebe izgonimo, iz naše duše, iz naših srca, naše ličnosti, da budemo slobodni za blagodat Duha Svetoga da se Duh Sveti nastani u nama, sam Hristos, a posle toga možemo izgoniti demone i iz drugih ljudi-rekao je vladika u besjedi.

Episkop Fotije posjetio je da se više od 2.000 godina živi za Hrista te da se u svetom pričešću s njim sjedinjujemo a u molitvama uzrastamo blagodatno.

Vladika Fotije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju i osveštao kapelu za prodaju i paljenje svijeća u hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Ugljevičkoj Obriježi.

Protonamjesnik Igor Šojić, starješina hrama, rekao je da je danas velika radost jer episkop Fotije prvi put služi Svetu liturgiju u ovom hramu.

-Neka nas Gospod Bog sve zaštiti, sačuva i spasi-poručio je Šojić.

Među brojnim vjernicima, molitvenom skupu prisustvovao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao da su svi danas sa velikom ljubavlju i radošću dočekali vladiku Fotija te mu zahvalio za sve što čini i radi za ovaj kraj i opštinu Ugljevik koju je nazvao Duhovni centar Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Perić je najavio još snažniju podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi od strane opštine Ugljevik.

-Naša Srpska pravoslavna crkva, nas Srbe, sačuvala je svih proteklih vijekova.  Ponosan sam jer je naša lokalna zajednica uvijek zajedno sa crkvom i u zajednici sa vjernim narodom ovog kraja-rekao je Perić.

Zajedno sa brojnim vjernicima Svetoj liturgiji prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i savjetnik ministra bezbjednost BiH Radislav Jovičić.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE