Novi pogled na kulturne događaje: Aleksandra Delić nova direktorka Šabačkog pozorišta

Aleksandra Delić, diplomirana menadžerka sa ogromnim iskustvom rada u kulturi i novinarstvu, posebno u praćenju, ali i kritici, osvrtima i beleškama kulturnih događanja u svim oblastima kulture, i rukovođenju, nova je direktorka čuvenog pozorišta u Šapcu. Delićeva dolazi na čelno mesto jedne od najeminentnijih ustanova kulture, ne samo u Srbiji, odlukom odbornika Skupštine grada Šapca na današnjem zasedanju. Od 1994. do 1999. radila je kao novinarka u RTS TV Centar Šabac, od 1999. do 2000. u novinskoj agenciji Tanjug, a od 2000. do 2003. u dnevnom listu Blic.

Od 2003. do 2020. bila je zaposlena u Kompaniji Večernje novosti. U Večernjim novostima je vrlo profesionalno i posvećeno izveštavala iz svih oblasti života i rada, a posebno se isticala rubrikama iz oblasti kulture – od književnosti, pozorišta, filma do likovne i muzičke umetnosti. Dobitnica je Nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“, koju u saradnji dodeljuju Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Pokazala se kao izuzetna organizatorka zapaženih kulturnih događaja u regionu – izložbe karikatura „Pjer“ i promocije knjige Emira Kusturice „Smrt je neprovjerena glasina“, u saradnji sa Bibliotekom šabačkom. Autorica je dokumentarnog filma „Doktor Draga Ljočić – Odsjaji“, za koji je nagrađena Plaketom „Dr Draga Ljočić“, koju dodeljuje Srpska kraljevska akademija naučnika i umetnika. Bila je članica novinarskog žirija festivala „Pozorišno proleće“.

Pre rada u „Novostima“ radila je kao novinarka RTS Centar Šabac, Tanjugu i Blicu. Od 2020. do sada obavljala je funkciju pomoćnika direktora u JKP „Parking Šabac“.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE