Od danas Privremeni organ upravlja Loznicom

Vlada Republike Srbije je 30. oktobra 2023. godine, donela odluku o raspuštanju Skupštine grada Loznice, kao i Skupštine 64. drugih gradova i opština u državi. Ovom odlukom istovremeno je formiran Privremeni organ, čime je stvoren novi okvir za upravljanje gradom.

U okviru iste odluje, Vlada je imenovala članove Privremenog organa grada Loznice. Za predsednika Privremenog organa imenovan je Vidoje Petrović, dok su članovi ovog organa Milena Manojlović Knežević, Dejan Marković, Dejan Stalović i Milutin Baštovanović. Oni će preuzeti odgovornost za vođenje grada Loznice u periodu koji će prethoditi izborima i formiranju nove Skupštine.

Prva sednica Privremenog organa održana je danas, 31. oktobra 2023. godine. Na ovoj sednici usvojen je Poslovnik o radu Privremenog organa grada Loznice. Ovaj dokument definiše način funkcionisanja i zadatke Privremenog organa, obezbeđujući transparentnost i efikasnost u obavljanju dužnosti.

Pored toga, u skladu sa Odlukom Vlade i Poslovnikom o radu Privremenog organa, imenovan je sekretar. Za ovu funkciju imenovana je Slavica Miletić, diplomirani pravnik, koja će pratiti rad organa u administrativnim i pravnim aspektima.

Takođe, u skladu sa važećim zakonima i propisima, Privremeni organ je konstatovao prestanak mandata odbornika Skupštine grada Loznice, predsednika, zamenika predsednika i sekretara Skupštine grada Loznice, izvršnih organa grada Loznice, uključujući gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, članove Gradskog veća i pomoćnike gradonačelnika.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE