Omiljena šabačka doktorka Ivana Grujić – Dostojno na Hipokratovom i majčinom putu

Dr Ivana Grujić, šabačka doktorka, koja je, upravo, po okončanoj specijalizcaciji za oftamologa, sa još dve koleginice, u minulih nekoliko meseci, značajno pojačala tu granu u Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“, idući i svojom željom, i porodičnom tradicijom, znanjem, umenjem, radom, trudom, odricanjem i posve ljubavlju prema ljudima.

Kada je, svojevremeno, završila fakultet do posla za lekare nije se lako dolazilo.Prošla je i tu fazu,  dostojanstveno i smerno, kako je i vaspitana u svome rodnom domu. „Kalila “ se , kao lekar, u Urgentnom prijemu zdravstvene ustanove grada na Savi, gde je ostala zapamćena, i kao, vredna, stručna, posvećena poslu, perspektivna, ali i baš jako omiljena među pacijentima i članovima njihovih porodica.Mnogi od Šapčana glasno su govorili da ju je „sami Bog poslao u zdravstu, jer zna, ne samo da leči ljude, već i da im bude podrška, pomoć, da im daje dragocene poruke i pouke za njihovo zdravlje. I uvek opušteno, mirno gradeći sjajan odnos na relaciji lekar -pacijent.

 A, kako i ne bi, kažu upućeni, kad je u lekarskom pozivu, ali u oftamologiju kao grani medicine, nastavila stopama legendarne dr Jasne Vićentijević, njene majke, koja je predvodila uspešno Službu otamologije skoro 18 leta, sve do pre sedam godina kada je otišla u zasluženu penziju.Tako je sjajna učenica odabrala da joj put u životu bude i Hipokratov i majčin, i maksimalno posvećen porodicu, koja je za nju, i kao dete, i sada udatu ženu koja ima dvoje male dece, u braku sa divnim dr Milanom Grujićem, bila i ostala svetinja.

Specijalizacija joj je „pala“ u vreme pandemije korona virusa, kada je morala da uči i ispunjava obaveze na klinici, da brine o porodici i da zbrinjava ljude kojima je bilo najteže i to stručno, hrabro, istrajno i požrtvovano.

– Veliku pomoć i razumevanje imala sa od porodice  -priča dr Ivana Grujić -Cilj mi je da se usavršava u raznim oblastima,jer ova grana medicine pruža mnoge mogućnosti od dijagnostike, terapije i operativnog lečenja očnih oboljenja. 
Sigurno  da ću, uz pomoć starijih kolega,ali i u saradnji i međusobnoj podršci sa koleginicama koje su skoro završile specijalizaciju ,u tome i uspeti.

 Kao đak dolazila je često na posao kod majke, gde je zavolela medicinu, pa potom i oftamologiju.Uz ljubav, koju je ponela iz kuće, i onu koju je ostvarila sa mužem, dr Milanom i njihovom decom, imala je snage da se suoči i sa najvećim izazovima, problemima i rampama, što je, nažalost,  našeg doba.I sve je, ljubavlju, pobedila, kako kaže, za medicini, za pacijnte, za svoje najmilije i sve dobre ljude.

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE