Pozorištance Puž iz Beograda gostuje u Loznici

U sali Vukovog doma kulture, 7. novembra 2023. godine, deca i roditelji će imati priliku da se prepuste čarima pozorišta. Na repertoaru je pozorišna predstava „Komšinica Juca i Romeo“, koja će se odigrati sa početkom u 12 časova.

Ova izvanredna predstava je deo inicijative Pozorištanceta Puž iz Beograda, koja ima za cilj decentralizaciju kulturnih programa i omogućavanje pristupa umetnosti deci širom Srbije. Zahvaljujući konkursu „Gradovi u fokusu“, Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ je 2019. godine obezbedio sredstva za treću fazu Modernizacije i adaptacije scene Vukovog doma kulture.

Predstava „Komšinica Juca i Romeo“ donosi drugačiju verziju Šekspirove tragedije o porodicama Kapuleti i Monteki. U Pužu, priča ne završava tužno, jer je namenjena deci i odraslima koji žele srećan kraj. U glavnim ulogama, gledaćemo Milicu Janketić, Miloša Lalovića, Mihajla Jovanovića, Tanju Barović, Đorđa Kocića, Ljubu Todorovića i Miomiru Dragićević, dok je Branko Kockica prisutan kao narator Viljema Branka. Režiju potpisuje Slobodanka Caca Aleksić, a adaptaciju i realizaciju izvodi umetnički tim pozorišta Puž.

Pozorištance Puž, čije su osnivače 1977. godine bili Branko Milićević Kockica i Slobodanka Caca Aleksić, se na ovom putovanju po Srbiji prvi put zaustavlja u Loznici, u Vukovom domu kulture.

Ovo posebno gostovanje je rezultat podrške Ministarstva kulture, a besplatne ulaznice za ovu predstavu dobili su učenici lozničkih osnovnih škola.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE