SPS predala liste u Loznici – druga po redu

Socijalistička partija Srbije u Loznici podnela je, kao druga stranka, svoju izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji. Lista nosi naziv „Ivica Dačić – premijer Srbije,“ a na njoj se nalazi i Milutin Baštovanović kao prvi kandidat za lokalni parlament. Sa ukupno 59 odbornika u Skupštini grada, socijalisti su predstavili kompletnu listu kandidata.

Milutin Baštovanović, koji je nedavno preuzeo vođstvo Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, nakon višegodišnjeg rada pod različitim poverenicima, istakao je svoju ulogu kao odbornik u odlazećem sazivu i člana Privremenog organa u gradu na Štiri. Socijalisti su godinama bili u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali su se nakon 5. oktobra 2000. godine, kada je DOS preuzeo vlast, našli u opoziciji, pri čemu su neki od njihovih istaknutih članova radili za DOS.

Nakon odlaska DOS-a sa vlasti, SPS je postao ključni koalicioni partner G-17, a kasnije i Demokratske stranke. Baštovanović je izrazio zahvalnost članovima, simpatizerima i sugrađanima koji podržavaju njihovu izbornu listu, ističući da lista predstavlja ljude različitih zanimanja i starosnih dobi. Posebno se raduje podršci koju su dobili od mladih i starijih sugrađana koji dele levičarske vrednosti.

Jedna od prvih podrška stigla je od Milice Vladić, koja ulazi u osmu deceniju života i sa ponosom nosi člansku kartu Socijalističke partije Srbije sa brojem 2.

Dragan Maksimović, potpredsednik Gradskog odbora SPS, istakao je da su veoma zadovoljni podrškom koju su dobili i da je to obećavajući znak za buduće rezultate. Podseća da je SPS na prethodnim izborima osvojio više od 5000 glasova, što je prema centralnom očekivanju.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE