Rekordan broj takmičara na Međunarodnom džiju-džicu turniru „Loznica Open 2024“

Loznici je juče bila domaćin Međunarodnog džiju-džicu turnira „Loznica Open“, okupivši 530 takmičara iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Aleksandar Tomić, osnivač Akademije borilačkih sportova i organizator turnira, izrazio je zadovoljstvo velikim brojem učesnika, ističući da je „Loznica Open“ postao jedno od najmasovnijih takmičenja u ovom sportu na Balkanu. Zahvalio je gradonačelniku Vidoju Petroviću i Gradskoj upravi, na podršci u organizaciji turnira.

Milan Nedeljković, član Gradskog veća Loznice, pozdravio je učesnike i publiku u ime gradonačelnika, naglašavajući opredeljenje Grada da se svake godine ulaže u izgradnju sportske infrastukture kao i u podršku radu sportskih klubova. „Videti ovoliki broj takmičara je upravo pokazatelj da smo na pravom putu kada je reč o podršci razvoju sporta „, dodao je Nedeljković.


Najuspešniji na turniru bio je džiju-džicu klub Jahorina, osvojivši ukupno 78 medalja, dok je drugo mesto zauzela Slavija iz Istočnog Sarajeva sa 66 medalja, a i sam domaćin turnira, loznički klub, ostvario je značajan uspeh.

S obzirom da su se za narednu godinu prijavile još dve zemlje, prema najavi organizatora, u planu je da se turnir odvija u dva dana.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE