Šabac: Dan grada – Sloboda najviši ideal

Na današnji dan pre 157 godina Šabac je postao slobodan grad.

„Kao uspomenu na taj značajan datum iz naše istorije svetkujemo Dan grada. Verujem da je sloboda najviši ideal za koji se ovaj narod vekovima borio“, .rekao je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca u čestitku povodom Dana grana sugrađanima, -Zato je naša obaveza da slobodu čuvamo i budućim generacijama prenosimo njenu vrednost.istakao je dr Pajić.

Čestitajući Šapčanima Dan grada Milan Mačvan, zamenik gradonačelnika je poručio: – Zajedno ćemo nastaviti da negujemo i jačamo identitet našeg grada čineći ga još lepšim i boljim mesto za život.

Povodom gradskog praznika, po tradiciji, održana je svečana akademija i podeljene su „aprilske nagrade“.

Za svekoliki razvoj i promociju grada Šapca, Aprilsku nagradu dobila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, kojoj je uručena i  Povelju počasnog građanina grada Šapca.

Nagradu za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda dobila je novinarka – dopisnica RTS-a Gordana Manjenčić.

Uzdarje za razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja svih ljudi o poboljšanju uslova života i rada dobilo je poljoprivredno domaćinstvo ,,Dobrić” iz Bele Reke.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE