Šabački vladika Jerotej svuda stiže – posetio Lonjin i podržao izgradnju hrama

Episkop šabački Jerotej nedavno je nastavio svoju posetu selima u okolini Loznice, a nakon Ljubovije, stigao je u Lonjin. Ovaj susret nije prošao neprimećeno, i Lonjinčani su ga dočekali s velikim oduševljenjem. Za njih, vladika Jerotej je duhovni otac, i susret s njim predstavlja poseban trenutak.

Na gradilištu hrama posvećenog Začeću Svetog Jovana Preteče i Krstitelja, vladika Jerotej je iskazao zadovoljstvo napretkom radova. Ovaj hram se gradi s ljubavlju i posvećenošću, i njegova izgradnja predstavlja „parče neba na zemlji“, kako je to lepo rekao sveti Ava Ćelijski, poznat i kao dr Justin Popović. Vladika Jerotej je pohvalio trud i slogu meštana Lonjina, koji jasno razumeju poruku svetog vladike Nikolaja o potrebi da se Srbi „umnože, obože i razmnože“.

Meštani su izrazili svoju radost povodom posete episkopa Jeroteja, istakavši da je ovo „veliki dan i veliki podstrek za izgradnju hrama u njihovom selu“. Takođe su istakli da su svesni podrške koju im vladika pruža, kako neposredno, tako i kroz svoje molitve, i da im to daje snagu da se suprotstave izazovima kao što je „bela kuga“.

Na ovaj način, poseta episkopa Jeroteja Lonjinu nije samo duhovni događaj, već i podstrek zajednici da nastavi sa izgradnjom hrama i negovanjem svoje duhovne tradicije.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE