Parlament BiH: Nešković domaćin humanistima i privrednicima

Delegat u Parlamentu Bosne i Hercegovine, Želimir Nešković, inače iz Lopara, ugostio je u Sarajevu eminentne biznismene. U goste su mu stigli nemački biznismen Štefan Friš sa Miroslavom Kojadinovićem, privrednikom i humanistom iz Nemačke, koji je rodom iz Srpske.

Nešković je istakao da je važno imati prijatelje širom sveta, ali i negovati dobre odnose, naročito u oblastima ekonomije, privrede i energetskog sektora, koje su danas izuzetno važne.

„Kojadinović i Friš su veliki prijatelji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Naša saradnja s njima datira unazad nekoliko godina, a današnja poseta je rezultat dobrih odnosa koje lično imam s ovim poslovnim ljudima, koji su takođe veoma humani i to su bezbroj puta dokazali,“ rekao je Nešković, koji je Friša i Kojadinovića upoznao s radom oba Doma Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine.

Kojadinović, koji je rodom iz Teslića, a živi i radi u Nemačkoj, je dokazani patriota i humanista, te je izrazio zahvalnost Neškoviću na gostoprimstvu i izraženoj želji za daljom unapređenjem saradnje.

„Na ovaj način, dolaskom na licu mesta, još bolje razumemo potrebu za saradnjom. Vidimo transparentnost u radu, što je veoma bitno jer evropski ekonomisti i stručnjaci trebaju znati činjenično stanje i potrebe društva pre nego što ulože sredstva u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu,“ izjavio je Kojadinović. On je takođe najavio da će se još više zalagati kako bi doprineo boljoj ekonomskoj saradnji Nemačke sa Bosnom i Hercegovinom.

Nemački privrednik Štefan Friš, član Upravnog odbora kompanije „Endži“ sa 350.000 zaposlenih radnika širom sveta, naglasio je da je s Neškovićem pre svega u dugogodišnjim prijateljskim odnosima.

Friš je naveo da njegova želja jeste doprineti boljoj saradnji na ekonomskom planu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine sa zemljama Evropske unije.

Ova poseta ističe važnost izgradnje međunarodnih partnerstava i razmene, s ciljem unapređenja ekonomske saradnje i prosperiteta.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE