Slava boraca Republike Srpske

U Ugljeviku, danas je svečano proslavljena krsna slava Vojske Republike Srpske, Sveti velikomučenik Dimitrije, poznata kao Mitrovdan. Brojne zvanice i građani Ugljevika okupili su se u hramu Svete Petke Paraskeve. Liturgija i parastos održani su u čast 301 poginulog srpskog borca iz ove podmajevičke opštine. Nakon verskih obreda, borci, građani i opštinski zvaničnici su položili cveće i vence kod centralnog spomen-obeležja posvećenog poginulim borcima na gradskom trgu. Takođe, prisutnima je priređena svečanost na kojoj je prerezan slavski kolač.

U hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku, brojne zvanice i građani okupili su se kako bi obeležili krsnu slavu Vojske Republike Srpske, Svetog velikomučenika Dimitrija, poznatu kao Mitrovdan. Liturgija i parastos održani su u čast 301 poginulog srpskog borca iz ove podmajevičke opštine.

Nakon verskih obreda, prisutni su se uputili do centralnog spomen-obeležja posvećenog poginulim borcima na gradskom trgu, gde su položili cveće i vence kako bi odali počast onima koji su dali najviše za slobodu srpskog naroda i za stvaranje Republike Srpske.

Jovan Marinković, predsednik ugljevičke Boračke organizacije, čestitao je slavu borcima Vojske Republike Srpske i izrazio želju da je uvek proslavljaju u miru. Marinković je takođe poželeo da Sveti velikomučenik Dimitrije podari zdravlje, sreću i napredak svim borcima.

Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, takođe je čestitao krsnu slavu borcima Vojske Republike Srpske i najavio dalju podršku boračkoj populaciji ove podmajevičke opštine. On je istakao da je važno da svi ostanu posvećeni idealima za koje su svoje živote položili poginuli borci Vojske Republike Srpske.

Perić je dodao: „Izražavamo poštovanje porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i dugujemo zahvalnost svima onima koji su učinili da danas živimo u miru i slobodi u Republici Srpskoj. Naša dužnost i obaveza je da učinimo sve kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima.“

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE