Ugljevički parlament o lokalnoj kasi: BIĆE PARA ZA SVE

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Ugljevik usvojen je budžet za 2024. godinu u iznosu od 22.867.500 KM.

Odbornici su takođe usvojili rebalans budžeta za 2023. godinu u iznosu od 17.316.505 KM.

Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, rekao je da je za sledeću godinu predviđeno 10 miliona KM za kapitalna ulaganja, te da je planirana i dodela besplatnih udžbenika za sve osnovce.

„Izdvojićemo značajan deo sredstava za subvencionisanje prevoza učenika osnovaca i srednjoškolaca. Takođe je planirano subvencionisanje boravka mališana koji pohađaju privatne dečje vrtiće i igraonice“, najavio je Perić.

On je podsetio da je sadašnja cena celodnevnog boravka dece u Dečjem vrtiću „Duško Radović“ na mesečnom nivou 95 KM, što je prema njegovim rečima najpovoljnija cena u Srpskoj.

„Izdvajamo značajan deo materijalnih sredstava za pomoć porodicama. Posebno ćemo se baviti ulaganjem u kapitalne i infrastrukturne projekte, što je definisano programom kapitalnih ulaganja koji je izuzetno ambiciozan“, dodao je Perić.

Predsednik Skupštine opštine Ugljevik, Zoran Lazić, istakao je da je programom dodele sredstava neprofitnim organizacijama uvećan iznos za 30.000 KM Boračkoj organizaciji Ugljevika, što čini ukupno 190.000 KM za narednu godinu.

„Usvojeno je povećanje na poziciji podsticaja poljoprivredi i privredi za 100.000 KM u odnosu na prethodni period, pa će za sledeću godinu iznositi ukupno 600.000 KM“, rekao je Lazić i dodao da je usvojen amandman kluba odbornika SNSD-a za dodjelu besplatnih udžbenika osnovcima.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik, Ruža Jović, rekla je da su na današnjem skupštinskom zasedanju usvojeni programi korišćenja namenskih sredstava po osnovu vodnih naknada, naknada za finansiranje zaštite od požara, poljoprivrede, mineralnih sirovina, rente, kao i programi raspodele sredstava neprofitnim organizacijama za 2024. godinu.

„Usvojeni su i programi rada i finansijski planovi javnih ustanova opštine Ugljevik – Turističke organizacije, Centra za socijalni rad, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Sportsko-rekreativnog centra bazeni „Rudar“ i Doma zdravlja“, navela je Jovićeva.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE