Upucan u glavu četrdesetčetvorogodišnji meštanin Majura, kod Šapca. Pucano iz kola u pokretu?

U prigradskom naselju Majuru, danas, oko 15 časova, iz kola u pokretu, kako nezvanično saznajemo, ranjen je muškarac star 44 godine. Iz njega je, navodno, u centru tog sela pucano iz automobila u pokretu. Tatjana Cvejić, portparolka Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“, rekla je za „Novosti“ da je povređeni odmah dovezen u ovu ustanovu. Posle dijagnostike, koja je pokazala da je reč o teškim povredama glave, upućen je u Klinički centar Srbije u Beograd. Bilo bi, kako saznajemo, u ovom trenutku sasvim neumesno da lekari prognoziraju dalje stanje tog pacijenta.

Policija je brzo intervenisala i uhapsila vozača, koji je pucao iz automobila. Sasvim je sigurno da nije imao dozvolu za nošenje oružja, a veliko pitanje je da li je uopšte imao dozvolu za oružje. Policija je najavila saopštenje za javnost. Policija je uradila uviđaj na mestu događaja. Od rezultata uviđaja, izjava svedoka, prikupljenih materijalnih dokaza, saslušavanja osumnjičenog i, ako bude uslova, od povređenog, zavisiće u kojoj će meri ovaj slučaj biti rasvetljen. Očekuje se da bude osvetljen iz svih uglova.

Prve nezvanične informacije, sa mesta događaja i iz sela, ukazuju da je praktično pucao rođak na rođaka. Spominje se da su imali porodične razmirice. Samo se, srećom, dogodilo da četrdesetčetvorogodišnji Majurac nije ostao na mestu mrtav. Videli smo, s druge strane ulice, kako čovek pada posle pucnja, pričaju očevici. Videli smo da je pucano iz kola. Zapamtili smo i registarski broj, ali i pozvali hitnu pomoć, koja je brzo stigla, kao i policija. Znamo ih dobro, znamo da su u lošim odnosima, ali nismo ni slutili da je među nama komšija koji je spreman da ubije. Nismo ni sanjali da tako nešto može da pomisli, a kamoli uradi.

Meštani Majura nisu skrili uznemirenost posle krvavog događaja. Kao olakšanje stigla je vest da je osumnjičeni uhapšen. Osumnjičeni će biti zadržan u policiji do 48 časova, posle čega će dežurni javni tužilac odlučiti da li će za njega zatražiti pritvor. I srodnici, i komšije, i prijatelji sa zebnjom očekuju vesti iz Kliničkog centra Srbije u Beogradu, po stanju teško povređenog Majurca, koji je bio kraj ulice kada je na njega pucano.

Majur, kod Šapca, pucnjava – antrfile

Policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu uhapsili su D. P. (1952) iz okoline Šapca, zbog postojanja sumnje da je učinio krivična dela ubistva u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala, saopštila je sinoć nešto pre 18 časova PU Šabac.

Uhapšeni se sumnjiči da je na ulici u Majuru, iz pištolja koji je imao u nelegalnom posedu, pucao u glavu četrdesetčetvorogodišnjem muškarcu koji je s teškim telesnim povredama prevezen u bolnicu u Beogradu.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu. V. Mitrić

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE