SPORTSKO SLAVLJE U LOZNICI: NAGRADE ZA DEVET NAJBOLJIH

Uzbudljiva ceremonija dodele godišnjih sportskih nagrada u organizaciji „Lozničkih novosti“ održana je u ponedeljak, 11. decembra, u Galeriji Mina Karadžić. Ove prestižne nagrade za 2023. godinu zasluženo su osvojili rukometašica Marija Andrić Popović i bodibilder Aleksandar Lekić, nagrađeni za svoja izuzetna postignuća.

Aleksandar Lekić, član Alfa Body tima iz Beograda, triput zaredom osvaja titulu najboljeg sportiste, ističući se kao dvostruki pobednik na „Mister univerzumu – Crna Gora“ i šampion Srbije u 2023. godini.

Jakov Vulić, golman KMF Loznica Grad 2018, postao je prvi sportista godine koji nije iz Loznice. Njegove izvanredne igre za šampiona Srbije u Prvoj ligi i Ligi šampiona donose klubu uspehe i na domaćem i na međunarodnom nivou.

Marija Andrić Popović, članica ŽRK Loznica Grad, već dugo dokazuje svoju vrednost, igrajući za Loznicu od 2017. godine. Osim što je izvanredna igračica, aktivno doprinosi razvoju rukometa kao pomoćni trener šefu stručnog štaba Željku Kukiću.

Najbolji klub godine, Košarkaški klub Loznica, proslavio je svoj najveći uspeh u šestoj deceniji postojanja – plasman u Drugu ligu Srbije, dominirajući u Prvoj muškoj regionalnoj ligi „Zapad“.

Posebno priznanje za doprinos razvoju sporta zasluženo je otišlo Klubu malog fudbala Loznica Grad 2018, podižući futsal u Loznici na visok nivo, postižući najviši takmičarski nivo.

Osim priznanja najboljima, Lozničke novosti su istakle i sportske nade grada, mlade talente koji već sada obećavaju u svojim sportovima.

  • Andrea Pajić, članica Odbojkaškog kluba Proleter, talentovana odbojkašica koja je već sada kapiten kadetske selekcije i jedan od najperspektivnijih sportista u regionu.
  • Valentina Vukašinović, iz Karate kluba Šampioni u Banji Koviljači, reprezentativka Srbije sa impresivnim uspesima na takmičenjima.
  • Marko Savić, mladi košarkaš iz Košarkaškog kluba Loznica, koji je već stekao reputaciju kao talentovani igrač.
  • Veljko Miroslavić, fudbaler iz Fudbalskog kluba Čukarički u Beogradu, čiji je put do profesionalnog fudbala bio ispunjen uspesima i reprezentativnim nastupima.

Dodeli nagrada prisustvovao je Milan Nedeljković, potpredsednik Gradske komisije za sport, izrazivši podršku radu novinara i naglasivši sve veće ulaganje Grada u sport.

„Lozničke novosti su izuzetno korektne u praćenju sportskih dešavanja u našem gradu, a želim da im se zahvalim u ime svih nas. Neka nastave ovako dobro kao i do sada. Grad sve više ulaže u sport, podržavajući više od 80 klubova sa skoro 200 miliona dinara budžeta. Besplatni treninzi u UFK ’’Lagator’’ samo su deo podrške koju pružamo. Verujem da je pred nama svetla budućnost u sportu“, istakao je Nedeljković.

Direktor Lozničkih novosti, Vladimir Stanimirović, najavio je izazovniju budućnost u prepoznavanju izuzetnih sportskih dostignuća.

„Verujem da će nam naredne godine biti izazovnije jer će biti još više zaslužnih sportista“, naglasio je Stanimirović.

Pored pehara, nagrađeni su i poklon-paketima lozničkih preduzeća, a svečanost su podržali i restorani, agencija za ketering „Patrola 015“ i Centar za kulturu „Vuk Karadžić“.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE