Uz pesmu i igru: Prvi zimski koncert KUD ‘Trnova’ iz Donje Trnove

Srpska Pravoslavna Crkvena Opština i Mesna Zajednica Donja Trnova organizovale su 25. februara 2024. godine Prvi Zimski Koncert Kulturno-umetničkog Društva „Trnova“ iz ovog sela.

Na koncertu koji je održan u Domu Kulture u Donjoj Trnovi ljubiteljima folklornog stvaralaštva predstavili su se ansambli iz KUD-a „Srem“ Jakovo-Beograd, SKUD-a „Lazarica“ Batković, SKUD-a „Janja“, SKUD-a „Ravno Polje“, KUD-a „Rudar“ Ugljevik i domaćini iz KUD-a „Trnova“.

Koncert je organizovan povodom ponovnog aktiviranja KUD „Trnova“, koje nakon duže pauze počinje da radi i na zadovoljstvo svih članova i meštana nastavlja kroz sve vidove folklornih aktivnosti na najbolji način promovisati vrednosti svog kraja.

Načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić uputio je iskrene čestitke izvođačima i organizatorima na uspešno realizovanom događaju, i naveo da će lokalna uprava i u budućnosti ulagati u udruženja i društva, koja čuvaju i neguju narodnu tradiciju, našu bogatu kulturnu baštinu.

„Kulturno Umetničko Društvo „Trnova“, kao i ostala društva sa područja naše Opštine, na najbolji način kroz pesmu i igru, predstavljaju Ugljevik i Republiku Srpsku, čuvajući narodnu tradiciju i običaje. Umetnička društva najbolji su čuvari naše tradicije i običaja, a samim tim i našeg naroda. Upravo ovakvi događaji uče naše najmlađe sugrađane pravim vrednostima i prenose novim generacijama ono što su naši preci njegovali i baštinili vekovima“, kaže načelnik Perić.

Za nesebičnu podršku u radu, predstavnici ovog društva na koncertu su načelniku Opštine Ugljevik uručili zahvalnicu.

Predsednik Crkvenog Odbora i odbornik u Skupštini Opštine Ugljevik Čedomir Lujanović iz Donje Trnove, kaže da ponovno aktiviranje društva meštanima mnogo znači.

„Svi smo se uključili kako bi Kulturno-umetničko Društvo iz našeg sela ponovo bilo aktivno i nastavilo rad. Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima meštana uspeli smo da skupimo novac u iznosu od 7.000 KM kojima smo kupili narodnu nošnju. Veliku podršku pružila nam je i lokalna uprava. Opština Ugljevik je iz budžeta izdvojila sredstva u iznosu od 3.500 KM koja će biti usmerena za nabavku ostatka opreme koja je potrebna kako bi naše društvo nesmetano funkcionisalo“, rekao je Lujanović.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE