Važan skup o zdravlju u Šapcu: Pohvale za dr Pajića i dr Vujkovića

Skup Mreže javnog zdravlja, direktora Instituta i Zavoda za javno zdravlje, predstavnika Ministarstva zdravlja, uz podršku USAID-a i MOMENTUM projekta, potvrda je i rezultata zajedničkog rada naše lokalne samouprave i Zavoda za javno zdravlje Šabac, ali i dobrih rezultata i sjajnih vizija za budućnost, rekao je šabački gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, naotvaranju tog saborovanja zdrastvenih radnika.

 – Veoma je važno da Grad Šabac bude domaćin i ovakvih skupova, gde se donose važni predlozi i odluke za unapređenje javnog zdravlja -naglasio je Pajić.  Ovo je grad budućnosti, ali i grad bogate istorije i prvina – prve žene lekara u Srbiji dr Drage Ljočić, po kojoj i naš Dom zdravlja nosi ime, prve prave bolnice koja nosi ime velikana ,,Dr Laze K. Lazarevića”, prve bakteriološke stanice u Srbiji preteče našeg Zavoda za javno zdravlje, prvog rendgen aparata u Srbiji, ali i prvog klavira, zastakljenog prozora, urbanističkog plana.,Red šabačkih prvina je dugačak, ali da mislimo o budućnosti govore svi projekti koje smo kao grad sproveli.

 Iako je tema tog  skupa bila posvećena imunizaciji, a u susret Evropskoj nedelji imunizacije od 21-27. aprila 2024,  dr Pajić je naglasio da grad Šabac i u svim drugim aktivnostima  ovdašnjeg Zavoda pruža značajnu podršk

Tokom kovid pandemije ovakvi sastanci su održavani u Institutu za javno zdravlje Srbije, ali je bilo i pojedinačnih sastanaka u skladu sa potrebama pojedinačnih lokalnih zajedica i samouprava.

 -Ovakav način predstavljanja rezultata rada Zavoda za javno zdravlje Šabac i podrška koju uživa od strane lokalne samouprave je od velikog značaja u unapređenju kapaciteta i kvaliteta svih zavoda i instituta u reagovanju u vanednim i rizičnim situacijama o kojima brinu zavodi i instituti. Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Šapca i direktoru ZZJŠ“ -kaže je profesor dr Verica Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović- Batut“.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac Branko Vujković zahvalio se pijateljima iz projekta MOMENTUM i USAID-a koji su poržali organizaciju stručnog skupa i naglasio da ih očekuju važni koraci nakon skupa.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE