Velika investicija u kulturni razvoj Osečine: Sredstva odobrena za završetak bioskopske sale

Osečina, mala ali kulturološki bogata opština u Srbiji, dobija značajnu podršku za kulturni razvoj. Zahvaljujući Ministarstvu Kulture i potpredsednici Vlade Srbije, Maji Gojković, odobrena su sredstva u iznosu od 8.157.135,36 dinara za treću fazu radova na bioskopskoj sali Narodne Biblioteke Osečina. Ova investicija ima za cilj završetak građevinskih i mašinskih radova, uključujući i izgradnju grejanja, hidrantske i kanalizacione mreže.

Nikola Tomić, predsednik opštine Osečina, obavestio je javnost o ovoj značajnoj vesti putem svog Facebook profila. Istakao je važnost podrške Ministarstva Kulture i potpredsednice Gojković za kulturni razvoj opštine. Ovaj korak će značajno doprineti stvaranju modernog kulturnog centra u Osečini i omogućiti građanima pristup raznovrsnim kulturnim sadržajima.

Ministarstvo Kulture je prepoznalo potrebu za podrškom kulturnim projektima u manjim opštinama kao što je Osečina. Njihova investicija ne samo da će omogućiti završetak bioskopske sale već će i stvoriti nove mogućnosti za kulturne događaje i obogatiti život građana.

Očekuje se da će završetak radova na bioskopskoj sali Narodne Biblioteke Osečina doneti nove mogućnosti za filmske projekcije, pozorišne predstave i kulturne događaje.

Osečina je na putu da postane istinsko kulturno središte, a sredstva odobrena od strane Ministarstva Kulture i potpredsednice Vlade Srbije igraju ključnu ulogu u ostvarenju ovog cilja.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE