Internacionalna nagrada „Planetarni Tesla“ dodeljena gradonačelniku Loznice, Vidoju Petroviću

Na svečanoj akademiji u Rektoratu Beogradskog univerziteta, u petak 20. oktobra 2023. godine, ozvaničena je Internacionalna nagrada „Planetarni Tesla.“ Ova nagrada ima za cilj očuvanje nasleđa Nikole Tesle i priznavanje izvanrednih pojedinaca i institucija širom sveta koji su doprineli čovečanstvu pod uticajem Teslinih dostignuća.

Među prvima koji su dobili ovo prestižno priznanje je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice. On je prepoznao značaj projekta i pružio ključnu podršku za osnivanje Instituta posvećenog proučavanju i promociji Teslinog nasleđa.

Na svečanosti povodom primanja nagrade, gradonačelnik Petrović izrazio je zadoviljstvo što ovakvo visoko priznanje stiže upravo u Loznicu, rodno mesto velikana poput Vuka Stefanovića Karadžića, Jovana Cvijića i Miće Popovića. Petrović je dodao: „Ovo je zasluga svih građana Loznice. Ovo priznanje je lepa poruka, posebno mladim ljudima, da se trud i posvećenost u radu isplate. U svom radu, moramo se voditi ljubavlju, tolerancijom i zajedništvom, kako bismo ostavili budućim generacijama što bolje uslove za život, baš kao što su to učinili mnogi veliki umovi, uključujući i neprikosnovenog Nikolu Teslu.“

Ova prestižna nagrada označava novu eru u promociji Teslinog nasleđa i inspiraciju koju on pruža za buduće generacije. Inicijativu za osnivanje nagrade pokrenuli su Media Invent, Unija poslodavaca Srbije i Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske. U ime akademske zajednice, Tesla naučna akademija će dodeljivati priznanje „Planetarni Tesla“ jednom godišnje, kako u Beogradu, tako i u Banjaluci, u znak priznanja za izvanredne doprinose u duhu Nikole Tesle.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE