Sinan na nebu, Sinan u Muzeju

Sinan Sakić, legenda narodne muzike, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svojih obožavalaca. Njegovi evergrin hitovi poput  “Da se opet rodim“, “Život da stane ne sme” i „Delija momak“ i danas pune prostor svojom emotivnošću. Da je živ, 13. oktobra bi proslavio 67. rođendan, ali njegova supruga Sabina je odlučila da, na ovaj dan, otvori muzej u njegovu čast.

Legenda narodne muzike, Sinan Sakić, , sinonim za emotivne pesme i beskrajnu strast prema muzici, ostavio je neizbrisiv trag u mnogim srcima. Njegovi hitovi, kao što su „Lepa do bola,“ „Minut, dva”, „Delija momak“, i mnoge druge postali su evergrin klasici koje i danas pevaju generacije.

U čast ovog velikog umetnika, njegova supruga Sabina je odlučila da otvori muzej posvećen njegovom neizbrisivom nasleđu. U srcu Loznice, nedaleko od gradske biblioteke, Sabina je pretvorila svoj atelje u muzejsku postavku posvećenu Sinanu Sakiću, kralju emocije.

Sinan Sakić, čuveni Lozničanin, ostao je zauvek urezan u srca svojih obožavalaca, a to potvrđuje i čuveni slogan koji glasi „Bog na nebu, Sinan na zemlji.“ Iako ove reči treba shvatiti figurativno, nema sumnje da je Sinan bio bog emocije, izražene u njihovom najsirovijem obliku. Njegova muzika je prenosila strast, tugu, radost i sve nijanse ljudskih osećanja.

Nijedna proslava ili večernji provod ne bi bio potpun bez zvukova Sinanovih hitova. Iako je bio osporavan i za života i danas, i dalje ostaje omiljen među generacijama. Sinan je uspeo da sačuva svoje milione obožavalaca tokom četiri decenije duge karijere, ostavljajući dubok trag u narodnoj muzici.

Uprkos prolasku vremena, Sinanova muzika i dalje dotiče srca ljudi. Otvaranje muzeja posvećenog ovom nezaboravnom umetniku je Sabinin način da očuva sećanje na njega i omogući obožavaocima da se približe njegovom stvaralaštvu. Muzej će sigurno postati mesto hodočašća za sve one koji su osećali duboku povezanost s Sinanovom muzikom.

Iako više nije sa nama, njegova muzika i amanet emocije žive kroz Muzej koji je otvorila Sabina. Njegovi hitovi su i dalje neizostavan deo naših večeri i proslava.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE