VELIKA POČAST SRPSKIM LEKARIMA U RUMINIJI – Trijumf tima dr Jokića

Juče je počeo 47. svetski kongres balneologa u Rumuniji. Državnu ustanovu Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Banja KOviljača! predstavljaju su primariju dr Aleksandar Jokić i dr Jasmina Milovanovic-Arsić.

Dr Jokić je odavno član naučnog komiteta Međunarodnog udruzenja balneologa, koje je osnovano 1921. kao jedini iz bivše SFRJ.
Glas o Banji Koviljači se odavno širi Evropom, Azijom, americkim kontinentom i Afrikom!
–                         –  Ali danas je poseban dan, danas je za SBBK ukazana najveća čast u svetu nauk našem direktoru je ukazana čast da bude jedan od govornika na otvaranju svetskog kongresa -kažu u ustanovi.


Na plenarnom predavanju govorilo se o Srbiji, kada se pomene naša zemlja jasno se govori o Banji Koviljači.


Za direktora SBBK i dr Jasminu organizovana je poseta najvećem i najstarijem sanatorijumu za rehabilitaciju dece u Rumuniji.


Sanatorijum poseduje 180 kreveta samo za decu, a proslavljaju 125 godina poslovanja!
Sanatorijum za odrasle ima 800 kreveta, koji su rasprodati unapred 2 godine.


Direktor SBBK i profesor  Konstantin Munteanu će nastaviti započete razgovore na povezivanju našeg dečijeg odeljenja i sanatorijuma Techighiol, na polju struke i nauke.


Drugog dana svetskog kongresa balneologa, dr Jokić je predstavio SBBK ne samo kao najbolji RH centar u Srbiji, već i kao ekonomski motor razvoja lokalne zajednice!


Predsednik kongresa je izneo predlog da se jedan od narednih svetskih kongresa održi u Banji Koviljači, što je dočekano velikim aplauzom…


To bi bilo prvi put u istoriji srpske balneologije!


I Evropski kongres je bio u Beogradu 1936. kada je Generalnom sekretaru Doc. Dr Vanđelu Tasicu za zasluge dodeljen I orden Legije Casti.
Na završnoj večeri svetskog kongresa balneoklimatologa u Rumuniji,  direktoru   primarijus dr Aleksandar Jokic dobio je posebno priznanje.

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE