Veliki skup Srba na obe obale Drine u Višegradu: Jedinstvo za Srbiju i Republiku Srpsku

U Višegradu, u Domu kulture „Ivo Andrić“, održan je veličanstveni skup Srba sa obe obale Drine „Sve za Srbiju, Republiku Srpsku ni za šta“, u organizaciji Udruženja Naša Drina čiji je predsednik Igor Braunović, koji je istovremeno i predsednik Saveza boračkih organizacija Srbije i Republike Srpske.

Srbija i Republika Srpska su jedno. Drina je kičma srpskog naroda koji je nedeljiv, a čiji duhovni prostor ne poznaje granice. Nada da će dve srpske brzo postati jedno, kako je istakao Braunović, ne ogleda se samo u zajedničkoj himni, već predstavlja suštinu jedinstva. Drina nije granica našeg roda, a ove poruke su samo deo velikog sabora Srba sa dve obale Drine koji smatraju da će ova reka uskoro prestati imati granične prelaze.

Igora Braunovića, kao i članove Udruženja Naša Drina, domaćini su srdačno dočekali u slavnom Višegradu, a uskoro će dobiti podršku i u Crnoj Gori i Makedoniji. Mladen Đurović, izražavajući zahvalnost na ovom skupu u gradu na Drini, istakao je zahvalnost matici Srbiji za sve što čini za svoj rod na levoj obali Drine. On je naglasio da je saradnja sve bolja, te ide uzlaznom linijom kako dolikuje braći. Đurović je srdačno pozdravio saboraše, posebno ističući Igora Braunovića i generala Vinka Pandurovića, ratnog komandanta Višegradske brigade Vojske Republike Srpske.

Predstavnici prekaljenih boraca takođe su pozdravili sabor, a posebno je bilo dirljivo obraćanje Branislava Puhala, bliskog saborca generala Mladića. Gradonačelnik Višegrada naglasio je ključne poruke skupa: jedinstvo, mir, toleranciju i slogu. Predsednik Naše Drine, Braunović, uputio je pozdrave, punu podršku i spremnost za velika dela.

Braunović je izrazio uverenje da i Milorad, poput njega, jedva čeka dan kada će umesto dve himne čuti samo jednu. Sveštenici Srpske pravoslavne crkve su kratko poručili: „Jedan most, jedan narod, jedna država.“ Program je obogaćen bogatim kulturno-umetničkim sadržajem i prikazom filma o Našoj Drini. Saborovanje je nastavljeno u hotelu Višegradu.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE