Zdravstvo u Loznici: Brojni pregledi i brza intervencija

Služba hitne medicinske pomoći u Loznici beleži izuzetno opterećenje, pri čemu su zabeleženi impresivni brojevi pacijenata i intervencija tokom protekle nedelje. Prema zvaničnim podacima, 626 pacijenata je pregledano, a izvršeno je čak 65 intervencija na terenu, dok su 92 pacijenta upućeno je na dalje lečenje.

U Službi urgentnog prijema, situacija nije bila manje zahtevna, sa 248 pregledanih pacijenata. Od tog broja, njih 54 zadržana su na bolničkom lečenju, dok su tri pacijenta prevezena u Beograd, a jedan u Zdravstveni centar u Valjevu.

Porodilište je takođe bilo aktivno, sa rođenjem 11 beba tokom sedam dana. Od tog broja, 6 su dečaci, dok su 5 devojčica.

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine zabeležen je značajan broj pregleda – ukupno 1900, pri čemu je obavljeno 425 intervencija.

Opšta služba zabeležila je ukupno 3333 pregleda, uz izvođenje 2140 različitih medicinsko-tehničkih radnji. Posebno je značajno da je 195 intervencija izvršeno u okviru kućnog lečenja, navodi se u saopštenju Zdravstvenog centra Loznica.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE