66. Oktobarski salon u Šapcu: Svetkovina koja traje

Šabački 66. Oktobarski salon, koji tradicionalno oduševljava svojom raznolikošću i kvalitetom umetničkih dela, donosi niz nagrada za različite umetničke kategorije. Dominiki Morariu je nagrađena za slikarstvo za svoj rad pod nazivom „Bez naziva“, dok je Željka Momirov nagrađena za skulpturu za rad pod nazivom „Putovanje II“. Kristina Pirković je nagrađena za rad na papiru za svoje ostvarenje „Vartolomejska noć I“, dok je Dragiša Marinković dobio nagradu za rad na papiru za „Prolaznost, uticaj prirodnih faktora na papirnu podlogu“. Nagrada „Igor Belohlavek“ pripala je Urošu Lukiću.

Izložba u Narodnom muzeju Šapca predstavlja 82 dela umetnika, čija raznovrsnost odražava bogatstvo umetničkog izraza. Posetioci će imati priliku da uživaju u ovim radovima do 14. novembra.

Oktobarski salon u Šapcu je događaj od izuzetnog značaja za kulturni život grada, a verovatno i cele Srbije. Tokom gotovo sedam decenija postojanja, na ovom salonu su svoje radove izlagali brojni umetnici, doprinoseći bogatstvu kulturne scene. Interesovanje mladih umetnika, koji dolaze ne samo iz Šapca već i iz različitih delova Srbije, svedoči o kvalitetu i atraktivnosti Oktobarskog salona. Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, izražava ponos što ovaj kulturni događaj i dalje privlači umetnike i publiku.

Oktobarski salon u Šapcu datira od 1954. godine, kada su šabački likovni pedagozi inicirali prvu izložbu u sali Više mešovite gimnazije. Od tada, salon je predstavljao izazov za mnoge umetnike, a danas je postao najstariji kulturni događaj u Šapcu, čija tradicija i dalje živi i inspiriše umetnike iz celog regiona.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE