OD DEPONIJE PRAVE OAZU: Šabac i Ministarstvo zaštite životne sredine uređuju „Dudaru“

Tokom svoje posete Šapcu, ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, posetila je nesanitarnu deponiju „Dudara,“ koja je zatvorena još 2014. godine. Nakon završetka sanacije i rekultivacije, planira se da „Dudara“ postane nova zelena oaza sa brojnim sportsko-rekreativnim sadržajima, a očekuje se da to bude ostvareno do avgusta 2024. godine. Ministarka Vujović lično je proverila napredak radova i izrazila zahvalnost gradonačelniku dr Aleksandru Pajiću, koji je prepoznao problem sugrađana i inicirao projekat.

Ministarka Vujović istakla je važnost ovog projekta, naglašavajući da je blizina nesanitarne deponije „Dudara“ loše uticala na kvalitet života ljudi koji žive u okolnim stambenim zgradama. Sanacija i rekultivacija ove deponije pružiće Šapčanima prostor za rekreaciju sa atletskim stazama, eko-parkovima i biciklističkim rutama. Ovaj projekat ostvaren je zahvaljujući partnerskom odnosu lokalne samouprave i države.

Ministarka Irena Vujović je takođe najavila nastavak realizacije planiranih projekata za sanaciju deponija u Mačvanskom okrugu. Dosad su već završene sanacije deponije u Bogatiću i jalovišta na smetlištu „Zajača.“

Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, istakao je da je deponija „Dudara“ sada mesto intenzivnih radova i da će biti podignuta za još metar kako bi se postavile najsavremenije zaštite i humusni sloj. Očekuje se da će ovaj deo Šapca postati velika zelena oaza do idućeg proleća.

Šabačka lokalna samouprava je posvećena očuvanju životne sredine i kontinuirano radi na raznim ekološkim inicijativama i projektima, podizanju svesti građana o važnosti ekologije.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE