Advokat Dušan Tomić vodi 27. bitku pred Disciplinskim sudom Advokatske komore

Ugledni advokat i humanista svetskih Ujedinjenih nacija, Dušan Tomić, koji radi u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, otkriva da je protiv njega pokrenuto 27 prijava pred Disciplinskim sudom Regionale advokatske komore Sarajevo.

Odgovarajući na optužbe lokalnog tužilaštva, Tomić podseća da je oborio svih ranijih 26 prijava. „A ovu ne samo što će oboriti, već će i dokazati da je OJT iz kojeg je došla jedna od najgorih na levoj obali Drine i Save.“

Prijavu protiv Tomića nije potpisao samo jedan tužilac u OJT koji ga tereti što je navodno jednog od tužilaca nazvao kriminogenim tužiocem, poznatog, između ostalog, što s „izabranima“ sklapa ugovore za teška krivična dela uslovne kazne na već ugovorene uslovne kazne.

Tomić kaže da je prijava protiv njega usledila ne zbog navodnog kvalifikovanja jednog od tužilaca, već zato što je, kao retko ko, prihvatio da zastupa bivšu snahu, žrtvu porodičnog nasilja, čelnika OJT. „U tom grmu leži zec,“ priča Tomić. „Kroz ovo zastupanje, saznajem pouzdano da čelnik OJT savetuje sina da se smiri, da ne pravi kavgu sa suprugom, najavljujući da ih čekaju dva miliona evra, deo novca koji ima njegov životni saputnik, koji je takođe delatnik u pravosudnom sistemu! Imam ozbiljne dokaze kako se došlo do 7,5 miliona konvertibilnih maraka na kriminalan i za narod i zemlju neprijateljski način.“

Ali, to nije sve, ističe Tomić i dodaje: „OJT dobija nov prostor. Opremanje, preko IPA projekta, pomaže EU, a već je ustanovljeno da je od 400 hiljada KM, u džep stavljeno pola para, oko 200.000 KM, jer je nadležni iz OJT tražio da umesto od drveta, nameštaj bude od iverice! Tome se usprotivio jedan tužilac, ali ne iz reda onih koji su potpisali prijavu protiv mene. Eto, kako se kaže u narodu, ‘ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.’ Znaju dobro i za slučaj bludničenja nad devojčicom i kako je, na volšeban način, iz optužnice izbačen vrlo bitan deo. I za pravdu i za bilo kakvu satisfakciju za dete i njenu porodicu. To su samo neka od pitanja koja će morati da objasne nadležnima i javnosti. I to što pre!

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE