Bijeljina sprema veliki „BN klasik fest“

Povodom predstojećeg „BN Klasik festa“, u Gradskoj upravi u Bijeljini je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program festivala koji će početi 7. i trajati do 10. marta.

Ovogodišnji „BN Klasik fest“ je drugi po redu, a organizatori su Grad Bijeljina i UPMRS „Muzika Arto“.

Specifičnost tog muzičkog događaja je u činjenici da ima edukativni karakter, te da na jednom mestu okuplja učenike, studente, profesore muzičkih škola i Akademija iz Republike Srpske i regiona, sve sa idejom afirmacije mladih talenata i kulture putem klasične muzike.

Savetnik gradonačelnika, Radoslav Ostojić, je istakao da je grad Bijeljina sa ponosom i ove godine organizator ovog događaja, izuzetno važnog za pozicioniranje Bijeljine na kulturnoj mapi Srpske.

Ulaganje u kulturu se ubraja u red najprioritetnijih ulaganja u svakoj lokalnoj zajednici – rekao je Ostojić i pojasnio da, prihvatanjem uloge jednog od organizatora događaja poput „BN Klasik festa“, grad Bijeljina nastoji ozbiljnu muziku približiti svim njenim ljubiteljima u Semberiji.

????????????????????????????????????

Zahvalivši Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem na podršci u organizaciji festivala, magistar Aleksandra Radosavljević, profesor klavira u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini, predstavila je detalje Programa „BN Klasik festa“.

Pijanista Neven Šobajić, poznato ime na beogradskoj muzičkoj sceni, nastupom u Sokolskom domu 7. marta u 19 časova otvoriće Festival, dok će narednog dana, 8. marta, nastupiti studenti harmonike sa niške Akademije u klasi Nikole Pekovića, a u 20 časova u Velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“ koncert će održati „Beogradski soul sekstet“, kao poklon svim damama povodom Dana žena.

„Novosadski gudački kvintet“ će svoje muzičko umeće bijeljinskoj publici predstaviti 9. marta nastupom u Sokolskom domu od 19 časova.

Osim koncerata, programom je predviđeno održavanje muzičkih radionica i dva predavanja koja će održati profesori Milena Zelenović i Dragana Đurić.

Biće to izuzetna prilika da se publika upozna sa velikim imenima klasične muzičke scene kao što su Vladimir Marković, Nikola Peković, Sanel Redžić, Nataša Mitrović, Aleksandra Radosavljević, Arsen Čarkić, Nenad Kačar, Dejan Janković, Milena Zelenović, Dragana Đurić i Julijana Šulović.

Poslednjeg dana festivala, 10. marta u 12 časova, u Sokolskom domu će biti održana radionica „Allegro“, dok će koncertom polaznika majstorskih radionica od 17 časova, takođe u Sokolskom domu, biti zatvoren BN Klasik fest.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE