Da li se sprema smena uspešnog direktora Opšte bolnice u „Sveti vračevi“ u Bijeljini: Ucene (ne)će proći!

Savez nezavisnih socijaldemokrata, vladajuća stranka u Republici Srpskoj i BiH, koja, sa koalicijom okupljenom oko nje, u gradu Bijeljini ima većinu, ali ne i gradonačelnika i izvršnu vlast, najavila je da će imati kandidata za gradonačelnika Bijeljine. Ime mogućeg kandidata, zvanično, nije spominjano, ali se, na razne načine, moglo čuti da pripremaju ozbiljnog kandidata koji bi stao na crtu kadru SDS-a.

Pošto do oktobra ima još vremena, politička čaršija, zasad ali i neki drugi krugovi, svaki iz svojih interesa i uglova, počeli su da „kadroju“. Tako je velikom brzinom lansirana priča da će protivkandidat SDS kandidatu lekaru Ljubiši Petroviću, aktuelnom gradonačelniku, koji je, inače, sasvim uspešno prošao i na nedavnom izjašnjavanju i poverenju, koje je pokrenula vladajuća većina okupljena oko SDS-a.

U „kadrovanju“ se ide tako daleko da se kao kandidat SNSD-a spominje mladi poznati bijeljinski lekar, načelnik jednog od najvećih odeljenja ovdašnje bolnice. Reč je, kako saznajemo, o ličnosti koja bi i te kako mogla, sa dosta optimizma, da se upusti u trku sa SDS-ovim Petrovićem, „koji mu po dosadašnjoj karijeri u belom mantilu, zasad, nije ni blizu“. Lansirana je priča da navodno taj potencijalni kandidat ucenjuje i traži da odmah bude postavljen na mesto direktora Opšte bolnice „Sveti vračevi“, kako bi sa te pozicije ušao u trku za gradonačelnika u gradu gde se ta funkcija nikako „ne da“ stranci predsednika RS, Milorada Dodika.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE