Timski rad u medicini: Hirurg iz Beograda operisao u Loznici pacijenta sa karcinomom želuca

Danas je u Zdravstvenom centru Loznica obavljena operacija želuca, pacijenta sa karcinomom. Operaciju je izveo doc. dr Dejan Veličković, šef petog odeljenja Prve hirurške klinike u Beogradu, uz asistenciju dr Lazara Petrovića, načelnika Odeljenja hirurgije ZC Loznica. Ovo je samo jedna u nizu operacija koje je ovaj tim obavio u lozničkoj bolnici od 2021. godine, čime su pružili nadu i izlečenje mnogim pacijentima.

Prema rečima dr Petrovića, saradnja sa dr Veličkovićem počela je pre tri godine, a do sada su u lozničkoj bolnici operisani pacijenti sa najtežim oboljenjima, uključujući maligne bolesti želuca i jednjaka, kao i nekoliko njih sa benignim patologijama poput ahalazije i želudačne kile. „Zahvaljujući njegovoj pomoći operisali smo tridesetak pacijenata koji su za sada dobro. Nadamo se da će ta saradnja biti unapređena, da će još veći broj kolega iz naše bolnice biti uključen u edukaciju o načinu lečenja koje primenjuje dr Veličković“, istakao je načelnik.

Dr Veličković je naglasio da je ekipa u lozničkoj bolnici jedna od retkih u Srbiji koja se kontinuirano edukuje i uvodi napredne procedure iz oblasti hirurgije. „Operisali smo dosta ljudi, a operacioni blok je opremljen svim potrebnim instrumentima, kao i u Beogradu. Pomoćno osoblje je izuzetno, tako da mi nije teško da radim ovde“, dodao je dr Veličković.

Pomoćnik direktora ZC Loznica, dr Željko Dišić, izrazio je zahvalnost dr Veličkoviću na nesebičnom deljenju znanja i iskustva sa lozničkim hirurzima.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE