Jovica Spajić, junak na stazi: Promocija ‘Trke do junaka’ u Sunčanoj reci

U etno-selu “Sunčana reka” u Banji Koviljači danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljeno održavanje planinske trke pod nazivom “Trka do junaka”.

Zoran Mirković, direktor Sunčane reke i organizator, istakao je veliko interesovanje za trku, pri čemu se do sada registrovalo 59 trkača, a prijave su otvorene do 1. aprila. Start trke zakazan je za 6. april u 10 časova na “Bibinoj plaži”, a odvijaće se duž Drine sve do vrha Gučeva, a zatim nazad do “Sunčane reke”.

„Verujem da će to biti nezaboravna planinska trka“, rekao je Mirković i pozvao sve sportske entuzijasta da se pridruže.

Nagrade su pripremljene za najbolje trkače u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobednik će dobiti 300 evra i vikend za dve osobe u “Sunčanoj reci”, dok će drugoplasirani dobiti 200 evra i pun pansion za dve osobe. Trećeplasirani će osvojiti 100 evra i noćenje za dve osobe.

Na konferenciji je predstavljen i promoter trke, Jovica Spajić, ultramaratonac i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji je nedavno pobedio na izuzetno teškoj ultramaratonskoj trci u Kanadi. Spajić je istakao da veruje u potencijal ove trke da preraste u regionalno značajan događaj.

„Biće mi veliko zadovoljstvo da posle trke održim predavanje o ekstremnim trkama izdržljivosti na kojima učestvujem već trinaest godina. Potrudiću se da na lep način i odgovorima na sva pitanja dodatno doprinesem sadržaju tog dana“, istakao je Spajić.

Učesnici su takođe imali priliku da čuju iskustva ultramaratonca sa trke u Kanadi, gde je prešao skoro 500 kilometara pri ekstremno niskim temperaturama za 107 sati, ističući važnost motivacije i fizičke pripreme.

Na kraju konferencije, Mirković je doadao da je promoter “Trke do junaka” i nekadašnji loznički bokser i trener Milinko Kuzmanović, dodajući još jednu dimenziju značaju ovog sportskog događaja za lokalnu zajednicu.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE