Grad Loznica beleži rast prihoda u prvom polugodištu

Na nedavnom zasedanju Gradskog veća u Loznici, koje je predvodio gradonačelnik Vidoje Petrović, usvojen je Izveštaj o izvršenju budžeta grada za prvo polugodište ove godine. Ohrabrujući podaci o prihodima ukazuju na kontinuirani ekonomski napredak grada, čime se otvara put za uspešno završavanje budžetske godine.

Grad Loznica nastavlja svoj trud da održava stabilnu i prosperitetnu ekonomsku situaciju, a poslednji podaci o izvršenju budžeta za prvo polugodište 2023. godine potvrđuju uspeh tih napora. Gradonačelnik Vidoje Petrović, istakao je na zasedanju Gradskog veća da su prihodi u ovom periodu značajno porasli, što ukazuje na unapređenje privredne klime u Loznici.

Najvažniji pokazatelj ovog napretka je priliv sredstava od poreza na zarade koji je u prvih šest meseci ove godine iznosio impresivnih 116 miliona dinara više u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Ukupni prihodi budžeta grada, uključujući i druge izvore, povećani su za značajnih 167 miliona dinara u istom vremenskom okviru. Ovo se može smatrati čvrstim dokazom pozitivnog trenda i odlične ekonomske situacije u Loznici.

Osim toga, rast broja zaposlenih u gradu se takođe odražava na prihode, s obzirom na to da su prihodi od poreza na zarade porasli za 272 miliona dinara u prvih devet meseci ove godine u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Na današnjem zasedanju, Gradsko veće je podržalo odluku Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ o otkupu katastarske parcele u Donjoj Badanji za iskop istražnog bunara. Ova investicija ima za cilj poboljšanje vodosnabdevanja u toj mesnoj zajednici, što će doprineti kvalitetu života građana.

Pored toga, veće je informisano o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u javnim preduzećima kojima je Grad Loznica osnivač, a razmotreno je i pitanje gradsko-prigradskog prevoza na autobuskim linijama iz paketa „A“ i „B“.

Na zasedanju, doneta je i praktična odluka o raspisivanju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Loznice. Ovo je još jedan korak prema unapređenju kvaliteta stanovanja i energijske efikasnosti u gradu.

Gradonačelnik Petrović istakao je da ovi rezultati odražavaju sve bolju privrednu klimu i ekonomsku situaciju u Loznici. Grad se trudi da nastavi rastući trend i dalje unapređuje kvalitet života svojih građana kroz različite inicijative i investicije.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE