Ili plati il’ te blatim: Kome smeta zlatna devojka Podrinja

Stara narodna kaže „Nije bitno šta se priča, već ko priča“, vodeći se tom sintaksom u moru portala, stranica na društvenim mrežama, objavama raznih diskreditovanih pojedinaca i pojava, vreme je da  stvari izvedemo na čistac.

Tekst pod nazivom „Sramno ponašanje Brankice Negovanović“ izazvao je pažnju svojim oštrim tonom i kritikama upućenim najuspešnijoj sportistkinji Podrinja, karatistkinji Brankici Negovanović. Međutim, kada se bliže analizira autor i njegovo ponašanje, postaje sve jasnije da ovaj tekst nije kritički osvrt, već izvor zabrinutosti zbog nedostatka profesionalizma i etičnosti.

Ilustracija: PrintScreen

Prvo što se nameće kao ključno pitanje jeste: Ko je uopšte autor ovog teksta? Iako tekst nosi ozbiljan ton kritike, nije objavljen na registrovanom mediju, što baca sumnju na njegovu verodostojnost i profesionalizam. Činjenica da je autor, nedavno napadao legendarnog fudbalera Loznice Duška Obradovića i to putem tekstova koji su nedostojni bilo kakvog integriteta dodatno osnažuje sumnje u njegovu objektivnost i motivaciju.

Takođe, važno je napomenuti da autor, pre nego što je otvorio vlastiti domen i sajt, za šta je danas potrebno samo cca 100 evra u džepu, u sportskim krugovima bio je poznat po kontroverznim incidentima na sportskim događajima. Uzimanje izjava bez odobrenja, upadanje na teren tokom treninga i utakmica, kao i agresivno ponašanje prema komesarima za bezbednost, prema rečima očevidaca, što jasno ukazuje na nedostatak profesionalizma.

Dalje, autor je, prema našim izvorima, optužen za korišćenje fotografija sa drugih, registrovanih portala, bez odobrenja, što je kršenje autorskih prava i dovodi u pitanje njegovu etičnost i integritet. Postavlja se pitanje da li je autor svestan zakonskih posledica ovakvih postupaka i da li će tužilaštvo reagovati na ove povrede, a čitaoci bi trebali da budu oprezni prilikom prihvatanja informacija iz ovakvih izvora i da traže kvalitetnije i objektivnije sadržaje, koji su zasnovani na istini, ne na spletkama, o temama koje ih zanimaju.

Ko je Brankica Negovanović?

Brankica Negovanović jedna je od najuspešnijih sportistkinja grada Loznice i jedna od najboljih karatistkinja u Srbiji i Evropi. Nosilac je crnog pojasa u karateu – prvi dan. Ona je ujedno i najbolje plasirani srpski karatista u svim konkurencijama. Mlada šampionka u karateu nalazila se i u razvojnom programu Olimpijskog komiteta i priprema se za Olimpijske igre 2024. godine, dok ova sportska disciplina nije izuzeta iz takmičenja u Parizu.

Član je kluba „Šampioni“ iz Banje Koviljače čiji je predsednik i jedan od trenera njen otac Milan Negovanović, a Brankica zajedno sa sestrom Draganom takođe radi kao trener.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE