„Lola Vibe“, učenička kompanija SŠ „Sveti Sava“, sjajan primer kreativnosti u obrazovanju

U Kragujevcu je u subotu, 27. marta 2024. godine, u organizaciji „Dostignuća mladih“, održano Regionalno takmičenje učeničkih kompanija Jugozapadne Srbije. Ovo takmičenje, koje se nalazi u Kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, okupilo je školske timove iz regiona koji su predstavljali svoje proizvode ili usluge razvijene tokom školske godine.

Tržni centar BIG fashion bio je domaćin ovog celodnevnog događaja, pružajući prostor učeničkim timovima da pokažu svoje umeće i inovacije. U konkurenciji 24 učeničke kompanije, borba za plasman na Nacionalno takmičenje bila je izuzetno žestoka.

Na postolje za treće mesto uzdigao se tim SŠ „Sveti Sava“ iz Loznice, čija kompanija nosi naziv „Lola Vibe“. Ova kompanija se specijalizuje za izradu fitopreparata, uključujući kreme za ruke, balzame za usne, sapune i sveće, sa glavnom komponentom – etarskim uljem lavande, poznatim po svojim umirujućim svojstvima.

Na ovom regionalnom takmičenju, tim je premijerno predstavio svoj najnoviji proizvod – LoLa relax narukvicu, dodatak koji obećava da pruži opuštajući doživljaj korisnicima.

Tim „Lola Vibe“ čine pet talentovanih devojaka, sve učenice drugog razreda obrazovnog profila Farmaceutski tehničar: Branislava Gajić, Milica Petrović, Tamara Jovanović, Anja Maksimović i Jovana Vidaković. U toku razvoja svog projekta, imale su neprocenjivu podršku svojih mentorki, Tatjane Popović i Marine Popović.

Tim se posebno zahvaljuje kompaniji „Hedera vita“ na neizmernoj pomoći i podršci u prevazilaženju izazova s kojima su se susretale tokom razvoja projekta.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE