Loznica slavi rođenje prvog deteta u 2024. godini: Danijelи Barić uručen poklon paket i novčani iznos od 70 hiljada dinara

Ljubinko Đokić i Dejan Stalović, uručili su danas u ime predsednika Privremenog organa grada Loznice, Vidoja Petrovića, Danijeli Barić iz Joševe, majci prvorođene bebe u 2024. godini prigodan paket sa neophodnim stvarima u prvim danima života novorođenčeta i novčani iznos od oko 70 hiljade dinara, što je prosečna neto zarada na teritoriji Grada.

Đokić je izrazio čestitke svim majkama koje su donele novi život na svet, poželeo im sreću i mnogo lepih trenutaka sa decom. Istakao je i kontinuiranu podršku grada porodicama, podsećajući na različite oblike izdvajanja iz gradskog budžeta u tu svrhu.

„Deca i porodice su među glavnim prioritetima našeg Grada i gradonačelnika. Podrška i podsticaji natalitetu i roditeljstvu biće nastavljeni i u ovoj, ali i u narednim godinama“, naglasio je Đokić.
Danijeli je ovo četvrto dete. Dečak je težak 2680 grama i dug 47 centimetara, a ime je dobio po mami, Danijel.
Ova inicijativa je deo šireg programa Grada Loznice za podršku porodicama i podsticanje nataliteta, reflektujući napore lokalnih vlasti da se odgovori na demografske izazove. Aktivnosti kao što je ova, koje se fokusiraju na finansijsku i materijalnu podršku novorođenčadima i njihovim porodicama, predstavljaju važan korak u kreiranju pozitivnijeg okruženja za mlade porodice i podsticanje roditeljstva.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE