Neobičan početak godine na Drini: Lozničanin pliva u ledenoj vodi

Dok većina građana nalazi utočište u toplini svojih domova tokom januarskih dana, Lozničanin Marko Božović bira drugačiji put – kupanje u reci. Ovog 2. januara 2024. godine, Marko je odlučio da započne godinu hrabrim zaronom u hladne vode Drine, označavajući tako nastavak svoje posebne veze sa prirodom.

Sa temperaturom vode oko pet, šest stepeni Celzijusa i nešto toplijim vazduhom, Marko je uživao u januarskom suncu, stvarajući „idealne“ uslove za svoj ritual. Kako kaže, ovo nije samo hobi, već način da se oslobodi svakodnevnih napetosti i da pozitivno utiče na ljude oko sebe. „Život treba živeti punim plućima,“ ističe Božović, dodajući da su osmeh i lepa reč dovoljni da se nekome ulepša dan.

Marko, koji sa prijateljima već godinama „otvara“ i „zatvara“ sezonu kupanja u aprilu, odnosno oktobru, primećuje da se sezona kupanja na Drini produžava. Čak i u decembru i januaru, oni poznati kao „drinski vukovi“ nalaze zadovoljstvo u ledenoj vodi, koristeći ove dane za novi početak. Božović svojim hrabrim zaronom ne samo da prkosi hladnoći, već šalje poruku optimizma i životnog elana, uz čestitke za Novu godinu i božićne praznike.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE