Loznički maturanti slaviće matursko veče u Sportskom centru ‘Lagator’ uz podršku lokalne samouprave

Direktori lozničkih srednjih održali su danas konferenciju za medije kako bi informisali javnost o organizaciji maturske večeri. Na konferenciji su prisustvovali predstavnici sve četiri srednje škole, uključujući direktore, nastavnike i učenike.

Glavna tema bila je planiranje proslave koja će biti organizovana u Sportskom centru „Lagator“. Grad će pružiti finansijsku podršku, obezbeđujući hranu, piće i muziku za maturante.

Jelena Mirković, direktorka Srednje škole „Sveti Sava“ i predsednica Aktiva direktora lozničkih škola, objašnjava da je suština ove inicijative da se omogući svakom maturantu da proslavi svoje matursko veče, u potpuno istim uslovima, bez obzira na školu koju pohađa ili materijalne mogućnosti porodice, te iznela argumente zašto će proslava biti održana u SC Lagator.

„Ovo je velika finansijska podrška maturantima, njihovim porodicama, ali i nama koji radimo u školama i koji smo upoznati sa činjenicom da ima dece koja nisu u mogućnosti da plate proslavu svoje maturske večeri. Ovim potezom grada sigurna sam da sprečavamo takve situacije jer će sada svaki maturant svoje matursko veče proslaviti besplatno. Ovo je veliki human gest lokalne samouprave koji zaslužuje samo reči hvale“, istakla  je Mirkovićeva i dodala da je Sportski centar idealno mesto za ovu proslavu iz nekoliko razloga. Prvo, da objekat pripada gradu, što znači da se ne plaća zakup sale.  Drugo, sama lokacija koja  omogućava maturantima lagan pristup pešice, što je naročito važno s obzirom na apel Agencije za bezbednost saobraćaja da se ne koriste automobili tokom maturskih proslava. Takođe, Sportski centar je već ranije korišćen za slične događaje, pružajpući sigurnost i udobnost za sve učesnike.

„Srednja škola “Sveti Sava” je ovu ideju gradonačelnika dočekala s ovacijama i na radost učenika, roditelja i kolektiva, posebno odeljenskih starešina“, zaključila je direktorka.

Prvi će maturu proslaviti gimnazijalci 31. maja, a zatim, 3. juna maturanti Srednje ekonomske škole, Tehničke škole petog, a Srednje škole „Sveti Sava“ šestog juna.

Darko Nestorović, direktor Gimnazije, naglasio je: „Finansijski svakako lakše roditeljima, jer to je sigurno između pet i šest hiljada manje za troškove… Mislim da je ovo sasvim lepo i nadam se da će to postati tradicija u narednom periodu.“

„Ovo je velika stvar, jer mi ni sami nismo svesni koliko to deci znači… Tako da je ovo jedan veliki poklon za svako dete u našem gradu“, dodao je Milan Nedeljković, direktor Srednje ekonomske škole.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, direktori su se dogovorili oko detalja organizacije, uključujući prikupljanje ponuda za muziku i fotografe, koji će biti angažovani za sve četiri maturske večeri.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE