Poseta matematičara Vladimir Stojanovića Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici: Ljubav prema naučnoj zajednici i rodnom kraju

Vladimir Stojanović, magistar matematičkih nauka, bivši profesor matematike u Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici i Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, dobitnik Povelje grada Loznice za 2023. godinu, osnivač prve Balkanijade matematičara, autor 120 udžbenika i zbirki iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola, juče je posetio Srednju ekonomsku školu u Loznici.

Ovaj vrsni matematičar, divan čovek i intelektualac, rekao je da će nagradu grada pokloniti Udruženju matematičara rodne Loznice, za koje je bio jako vezan, čak i kad nije živeo i radio u njoj.

„Ljubav prema nauci mi je u srcu večna, kao i ljubav prema mom gradu, mom rodnom kraju i mojim najmilijima“, kaže mr Stojanović. „Osećam se divno uvek u prelepoj Loznici i u školi u kojoj sam mnoge generacije đaka uvodio u tajne matematike. Drago mi je što je u našem kraju iznedrio niz vrsnih matematičara.“

Sledeći u nizu velikih Lozničana i Srba sjajnih matematičara, poput dr Milorada Bertolinija, kako kaže najbolji đak Srednje ekonomske škole u Loznici i poštovalac dela gospodina Stojanovića, mr Vladimir Marković, ističe da se svi u kraju njime, s razlogom, ponose.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE