Manifestacija „Svet žena“ U Loznici: Oda ženskom stvaralaštvu

U duhu obeležavanja meseca martа kao vremena posvećenog afirmaciji ženskog stvaralaštva, Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ i Grad Loznica najavljuju početak dvadeset treće manifestacije „Svet žena“. Ova tradicionalna svetkovina, koja svoje korene vuče još od 2002. godine, ističe kulturne vrednosti i dostignuća žena kroz niz događaja koji će se odigrati tokom celog meseca.

Manifestacija počinje 4. marta 2024. godine, svečanim otvaranjem koje će uveličati muzičko poetsko veče pod nazivom „U čast ženi“. U sali Vukovog doma kulture, s početkom u 19 časova, posetioci će imati priliku da uživaju u nastupima Milorada Damajnovića, Nataše Radovanović i Pavla Joksimovića.

Nastavljajući sa poštovanjem prema izuzetnim ženama, 6. marta 2024. godine, u pešačkoj zoni, biće izvedena monodrama posvećena srpskoj heroini Velikog rata, Milunki Savić. Vesna Stanković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, oživeće lik ove neustrašive ratnice, najodlikovanije žene u istoriji ratovanja.

Od 6. do 8. marta 2024. godine, Turistička organizacija grada Loznice organizuje „Osmomartovski bazar“, pružajući priliku lokalnim poslovnim ženama da pokažu svoju kreativnost i proizvode.

U večeri 13. marta, u Vukovom domu kulture, Tanja Bošković i Rade Marjanović, uz poeziju i muzičke hitove, pozivaju u kabare svojom predstavom koja obećava da će nasmejati i inspirisati publiku.

U Muzeju Jadra, 25. marta 2024. godine, održaće se predstavljanje knjige „Spomenar Mina Karadžić“ sa prevodima na nemački i ruski jezik, u izdanju Vukove zadužbine.

Galerija „Mina Karadžić“ u Vukovom domu kulture, 21. marta 2024. godine, biće domaćin izložbe slika „Dijalog sa prirodom“ Jovane Stančić, doktorantkinje na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u sklopu obeležavanja Svetskog dana poezije.

U završnici manifestacije, od 29. do 30. marta 2024. godine, Udruženje Poslovnih žena „Kreativna Vizija“ će predstaviti svoje projekte.

Pokrovitelj manifestacije je kompanija „Hedera Vita“ iz Loznice.

Manifestacija „Svet žena“ i ove godine će odati počast ženama kroz umetnost, kulturu i poslovnu zajednicu, inspirišući i osnažujući sve koji prisustvuju. Budite deo ove posebne proslave ženskog stvaralaštva!

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE