Modernizacija Zdravstvenog centra Loznica – Pristiže oprema u vrednosti 9.5 miliona evra

Zdravstveni centar Loznica broji sitno do završetka dugoočekivanog projekta: izgradnju hirurško-ginekološkog bloka, nakon 34 godine od kada je započet. Ovaj projekat, vredan oko 9,5 miliona evra, predstavlja značajan napredak u pružanju medicinskih usluga pacijentima iz lozničkog i okolnih krajeva, zaključili su danas,  nakon obilaska ustanove, gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović i minister za javna ulaganja u Vladi Srbije, Marko Blagojević.

Dr Jadranka Marinković, v.d. direktora Zdravstvenog centra, izrazila je zahvalnost Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću za njihovu podršku u realizaciji ovog projekta.

Gradonačelnik Petrović, podsetio je na izazove koje je ovaj projekat imao u prošlosti, ističući da je sadašnja vlast uspela da završi ovaj, kako ga je nazvao, „Skadar na Bojani“.

“Nastavljamo sa unapređenjem zdravstvene zaštite, dovodeći najbolje stručnjake i modernizujući sve segmente naše ustanove”, rekao je čelnik Loznice.

Ministar Blagojević, pohvalio je saradnju sa gradskom vlašću i istakao da je ovo samo jedan od mnogih projekata koji su započeti i zaboravljeni u prošlosti. Naglasio je da je država kroz svoje ministarstvo uložila više od tri milijarde dinara u zdravstveni sistem u Loznici, sa ciljem da svaki kvadrat ustanove bude modernizovan poput novog bloka.

Ovaj projekat nije samo poboljšanje infrastrukture, već i obećanje bolje budućnosti za medicinsko osoblje i pacijente. Lokalna vlast planira dalje unapređenje kroz privlačenje stručnjaka i edukaciju. Ulaganje u zdravstvo ostaje prioritet, sa naglaskom na modernizaciju kako u gradskim, tako i u seoskim ambulantama širom Srbije.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE