Na Novogodišnjem bazaru: Ukusi iz detinjstva kroz mekike

Dok se približavaju praznični dani, Novogodišnji bazar u Loznici postaje mesto gde se mogu pronaći, među šarenolikim dekoracijama i prazničnim suvenirima, tradicionalne delicije koje bude uspomene. Posebno mesto zauzimaju mekike, omiljena poslastica iz detinjstva mnogih.

Sa štanda Verice Tešić, mirisi koji se šire lozničkim šetalištem ne samo da privlače lokalno stanovništvo, već i turiste koji žele da dožive autentični ukus ovog regiona.

„Drago mi je što ljudi uživaju u njima i što ih podsećaju na lepe trenutke iz detinjstva“, kaže Verica dok turistima filuje mekike ajvarom, medom ili džemom, baš kako su i naše bake to radile.

Mekike su jednostavno jelo, napravljene od testa koje se brzo priprema i prži u dubokom ulju. Priloge čine lokalni proizvodi poput kajmaka, ajvara, domaćeg džema, a noviji trendovi uključuju i popularni eurokrem.

Posetioci bazara, od najmlađih do najstarijih, s oduševljenjem pričaju o svojim omiljenim kombinacijama. „Za mene, mekike sa džemom su pravi ukus detinjstva“, deli svoje iskustvo mlada majka, dok njen sin sa uzbuđenjem isprobava novi ukus.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE