NBS i Grad Loznica organizovali Finansijsku edukaciju o elektronskom bankarstvu i odgovornom upravljanju finansijama

Danas je u Gradskoj upravi Loznice održana finansijska edukacija u organizaciji Narodne Banke Srbije i grada Loznice. Tema edukacije bila je novi pristupi elektronskom bankarstvu, odgovorno ponašanje u vezi sa ličnim finansijama i upravljanje finansijskim uslugama. Diplomirani ekonomisti dr Slobodan Panić, Branka Rajković i Gordana Rebranović iz Narodne Banke Srbije (NBS) su kroz predavanja i praktične primere istakli prednosti korišćenja elektronskog novca (e-bankinga), kao i neophodna znanja o kreditima i karticama.

Jedna od ključnih uloga Narodne Banke Srbije je zaštita prava i interesa korisnika finansijskih usluga. Program edukacije je naglasio odgovorno ponašanje u finansijama, uslove keš kredita i osnovne smernice o zaštiti prava građana kao korisnika finansijskih usluga. Osnovna poruka je bila da građani treba pažljivo da se informišu pre uzimanja kredita i da imaju na umu rizike od korišćenja dozvoljenog minusa i kreditnih kartica.

Gradski menadžer Dejan Stalović je naglasio važnost edukacije u dobu modernih tehnologija i pohvalio organizaciju tribine. Istakao je da su ovakve edukacije korisne jer doprinose sigurnosti građana.

Predavači su istakli da su, shodno novim trendovima na finansijskom tržištu, na sajtu www.tvojnovac.nbs.rs postavili sve neophodne informacije kako bi korisnicima pružili dodatnu podršku.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE