Preventivni pregledi i medicinske intervencije u Loznici u protekloj sedmici

Na preventivnim pregledima, koji su na inicijativu Ministarstva zdravlja, organizovani u 170 zdravstvenih ustanova u Srbiji, u nedelju održani u Loznici odazvalo se 111 građana, pri čemu je 11 upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje. I ovaj put veću odgovornost prema zdravlju pokazale žene koje su činile 58 % pregledanih.

Za proteklih sedam dana u službama Zdravstvenog centra Loznica pored brojnih pregleda u specijalističkim službama (hirurških, ginekoloških, ortopedskih, uroloških, oftalmoloških, pulmoloških, neuroloških, psihijatrijskih, infektoloških, internističkih……..) i na odeljenjima brojnih intervencija i sprovedenih medicinskih procedura urađeno je i:

U Službi hitne medicinske pomoći je pregledano 589 pacijenata, pri čemu su obavljene 62 intervencije na terenu, dok je 91 pacijent upućen na sekundarni nivo na dalju dijagnostiku i lečenje.

U Službi urgentnog prijema pregledano je 217 pacijenata, 54 su hospitalizovana, dva pacijenta prevezena su u Beograd, a jedan u Zdravstveni centar Valjevo.

U Porodilištu za sedam dana rođeno je 12 beba i to 9 devojčica i 3 dečaka.

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece pregledan je 2331 pacijent i obavljeno je 248 intervencija.

Služba opšte medicine obavila je 4616 pregleda i 2289 različitih medicinsko-tehničkih radnji, od toga 416 intervencija u okviru kućnog lečenja.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE