Komedija „Kerovi“ oduševila publiku u Šabačkom pozorištu

Večeras je Šabačko pozorište bilo domaćin izvanrednoj predstavi „Kerovi“ Teatra na Brdu. Ova predstava, zasnovana na tekstu Kristofera Dž. Džonsona „The Dog Logs“, australijskog umetnika, oživela je na srpskoj sceni zahvaljujući prevodu Milice Mihailović.

Glumci Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov, maestralno su doneli 14 različitih rasa pasa, koristeći se jedino tekstom i svojim izuzetnim glumačkim umećem. Kroz ovu predstavu, publika je prošla kroz širok spektar emocija, od smeha do tuge, dok se istovremeno otvara pitanje ljudskog odnosa prema životinjama koje nam pružaju bezuslovnu ljubav.

Aleksandar Srećković Kubura, jedan od glavnih protagonista, ističe: „On sedam, ja sedam. I mi i publika, volimo tu predstavu. To je vrlo specifičan komad u kojem igram engleskog i avganistanskog hrta, nemačkog ovčara, jednu džukelu, pudlu, bigla i divnu mamu ritriverku. Duhovit, osećajan dramski tekst.“

Interaktivni odnos sa publikom omogućio je Šapčanima da ne samo uživaju u predstavi, već i da preispitaju svoj odnos prema svojim ljubimcima, dok su se istovremeno dobro nasmejali i zabavili.

Uzbudljive vesti stižu i od Aleksandre Delić, direktorke Šabačkog pozorišta, koja najavljuje planove za redovno gostovanje profesionalnih pozorišta iz Beograda. Ova inicijativa donosi novu dimenziju kulturnom životu grada, otvarajući vrata za šabačku publiku da uživa u bogatstvu pozorišne scene glavnog grada, bez potrebe za putovanjem, a opet da privuče ljubitelje dobre predstave iz drugih gradova, kao što je to bilo večeras sa posetiocima iz Loznice.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE