Nova angio-sala u Bijeljini: Blagodet za pacijente

U bijeljinskoj bolnici otvorena je svečano otvorena nova angio sala, čija je ukupna vrijednost 3.094.672 KM. Polovinu sredstava obezbijedila je Vlada Republike Srpske i Predsjednik Republike Srpske, a polovinu je preuzela obavezu bolnica zahvaljujući svojim četvorogodišnjim domaćinskim poslovanjem.

„Danas je veliki dan za Bijeljinu, Bolnicu i Republiku Srpsku, a biću slobodan reći i za region“, rekao je profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice, ističući svoju ulogu u unapređenju zdravstva u Semberiji i Majevici.

Profesor Maksimović je podsetio da je pre manje od četiri godine, po dolasku na mesto direktora ove bijeljinske bolnice, zatekao jednu angio salu koja je radila dva do tri dana sedmično. „Jedna od mojih prvih odluka bila je da angio sala radi 24 sata sedmično i to je ostvareno 2020. godine“, priča profesor Maksimović. „Nakon toga osnovali smo pejsmejker centar, centar za elektrofiziologiju i krajem 2022. godine odlučio sam da Bijeljina dobije još jednu angio salu. Naravno, tu je bilo finansijske pomoći predsednika Republike i svakako Vlade Republike Srpske. Kao što vidite danas, Bijeljina je dobila još jednu angio salu što mnogo znači za ovaj grad, Republiku Srpsku i region uopšte. Poklanjanjem ove angio sale završavam svoj mandat u ovoj bolnici, završavajući ovaj uspešan projekat kao i niz drugih. Kolegama želim da nastave onako kako smo radili posljednjih godina, da ova bolnica i dalje napreduje, da postiže dobre rezultate, a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva korisnika naših usluga.“

Otvaranju angio sale u bijeljinskoj bolnici prisustvovao je kardiohirurg prof. dr Svetozar Putnik, direktor Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. „Ovo je radostan dan za Bijeljinu i Republiku Srpsku. Napraviti ovakvu angio salu je veliki podvig. Ovo je jedna od najmodernijih angio sala u kojima sam bio. Obećavam da ćemo nastaviti saradnju sa bijeljinskom bolnicom zajedno sa kolegama iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Kamenice. Čestitke upućujem profesoru dr Zlatku Maksimoviću i svim zdravstvenim radnicima, profesionalcima sa kojima sam sarađivao i uvjerio se da radite na visokom nivou. Ljudi su najvažniji i to nikada ne smijemo da zaboravimo“, rekao je profesor Putnik.

„Prvo bih hteo da se zahvalim profesoru dr Zlatku Maksimoviću na tome što smo dobili najmoderniju angio salu u jugoistočnoj Evropi. Naše druženje je počelo 17. januara 2021. godine. Počeli smo sa razvijanjem i ugrađivanjem najobičnijih pejsmejkera, a danas ugrađujemo najsavremenije pejsmejkere. Elektrofiziologija je veoma napredovala i vidite danas je krunisana sa otvaranjem elektrofiziološke sale koja ostaje na korišćenje svih u Republici Srpskoj, Bosni, a i šire“, rekao je kardiolog profesor dr Lazar Angelkov.

Dr Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, izrazio je veliko zadovoljstvo prisustvom ovom velikom događaju u Bijeljini. „Vlada RS i predsednik RS su bili u startu opredjeljeni da podrže bolnicu Bijeljina u njihovom nastojanju da naprave i otvore ovakvu angio salu. Ova sala će za građane Bijeljine i građane Republike Srpske značiti najsavremenije medicinske usluge kada je u pitanju elektrofiziologija srca zbog čega smo usluge ranije morali tražiti izvan Republike Srpske. Nadam se da će tim Bolnice u narednom periodu ove rezultate koje je postigao profesor dr Zlatko Maksimović sa svojim timom uspješno nastaviti da održava i realizuje kako bi u narednom periodu ova sala bila maksimalno korištena za dobrobit svih građana“, istakao je Latinović.

Reči podrške današnjem događaju, između ostalih, poslali su akademik Milan Nedeljković, predsjednik Srpskog lekarskog društva iz Srbije i profesor dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Otvaranju angio sale u Bijeljini prisustvovali su direktori zdravstvenih ustanova, istaknuti zdravstveni radnici, poslovni partneri i brojni radnici bolnice. Tokom ceremonije prikazan je kraći dokumentarni film o razvojnom putu kardiologije u toj ustanovi, od otvaranja prve angio sale do danas.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE