Počeo veliki pozorišni festival u Šapcu: Sjajna dela srpskog teatra

Velika mi je čast što stojim ovde pred vama. U ime svih zaposlenih u Šabačkom pozorištu i u svoje lično ime, želim vam dobrodošlicu na Festival Pozorišno proleće. Ovim rečima je,večeras, u Šabačkom pozorištu, učesnike, publiku goste, zvaničnike grada koje je predvodio gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić, pozdravila direktorka tog dokazanog hrama šabačke i srpske kulture Aleksandra Delić.

Za ovaj 8. Teatarski festival „Pozorišno proleće“ u ŠApcu karte su odavno rasprodate – ukupno 1771 ulaznica. Sa gostujućim ansamblima doći će više od 190 učesnika.

Tradicija se nastavlja, što je zaista divno. Ekipa koja organizuje festival iskusna je i uigrana i moram da pohvalim svoje saradnike. Posla je ovih dana bilo preko glave, ali se radilo bez najmanjeg zastoja.

Istovremeno dok su trajale pripreme za festival pripremana je i nova predstava – „Lari Tompsom – Tragedija jedne mladosti“, po tekstu našeg sugrađanina Dušana Kovačevića u režiji Stevana Bodrože. Premijeru možete očekivati najverovatnije 9. maja, simbolično na Dan pobede.

Ono što me posebno raduje je i da se ovdašnja predstava „Gospođa ministarka“ našla  u selekciji ovogodišnjeg 60. Festvala „Joakim Vujić“.  Od 13. do 20. maja smo u Užicu.

Stručni žiri će biti u sastavu ­Mia Knežević, reditelj, Božidar Bobo Đurović, reditelj i Robert Ristov, glumac.

Novinarski žiri čine Gordana Manjenčić, Borka Trebješanin Golubović i Vukica Strugar.

Nagrade će biti dodeljene za najbolju predstavu, za najbolu režiju,nagrada „Ljubiša Jovanovć“, za najboljeg glumca i nagrada za najbolju glumicu

Tu je i nagrada „Zalog za budućnost“ za mlade umetnike koju dodeljuje novinarski žiri.

Vladimir Mitrić

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE