Održivi razvoj u praksi: 102 ugovora potpisana za energetsku efikasnost u porodičnim kućama

Danas su u prostorijama Ustanove za fizičku kulturu „Lagator“ potpisana 102 ugovora sa građanima za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u porodičnim kućama. Predsednik Privremenog organa Grada Loznice Vidoje Petrović, istakao je ovom prilikom zadovoljstvo što se na istom poslu u zadnje tri godine sa Gradom nalaze naša država i resorno ministarstvo doprinoseći tako unapređenju kvaliteta života u stambenim objektima i porodičnim kućama.


„Poboljšanje energetske efikasnosti u našem gradu je postalo prioritetno pitanje, te su do sada 353 porodice iskoristile mogućnost dobijanja novca za unapređenje stanja u svojim domovima“, rekao je Petrović. Dodao je da građani mogu dobiti od 50 do 70 odsto potrebnih sredstava za velike stambene zgrade, dok se za porodične kuće obezbeđuje od 90 – 350 hiljada dinara subvencije, uz zavisnosti od mere za koju se konkuriše. Ovo je velika stvar koju država i grad svesrdno podržavaju“, naglasio je Petrović, najavljujući i nova ulaganja.


Kao što je poznato ovde se radi na itekako važnim investicijama za rekonstrukciju fasada, zamenu stolarije, ugradnju kotlova na gas i pelet, postavljanje toplotnih pumpi i solarnih panela.
„Za protekle tri godine kroz ovaj konkurs za 353 korisnika izdvojeno 151 milion dinara ili, blizu 1,3 miliona evra. Iz budžeta grada od te sume izdvojeno je 126 miliona dinara a 25 miliona dinara je podrška resornog ministarstva. Imamo izuzetno dobra iskustva u protekle tri godine i zalažemo se da u narednom periodu omogućimo još veći dotok sredstava za sve korisnike. To je trajni zadatak svih nas i u zajedničkom interesu nam je da unapredimo kvalitet života građana“ – naglasio je.
Zalažući se za uspešan početak radova, Petrović je poželevši svima sreću, preneo očekivanje da će svi izvođači koji su se kvalifikovali za ove aktivnosti, doprineti blagovremenoj završnici radova, po kojima je Loznica u minule tri godine bila među najuspešnijim u Srbiji.


Svi potpisnici ugovora imaju mogućnost da odmah kontaktiraju izvođače radova koji su premerili njihove objekte kako bi započeli sa radovima. Nakon završetka, nadležna komisija Gradske uprave izlazi na teren kako bi proverila da li su radovi izvedeni u skladu sa dogovorenim ugovorom.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE