Otkrijte lepotu slova: Radionica kaligrafije

U ponedeljak, 30. oktobra, u 10 časova, u Biblioteci Vukovog zavičaja počeće radionica kaligrafije koju vodi Danica Veselinović.

„U okviru projekta ‘Živo nasleđe 2023.’ uz podršku Ministarstva kulture, u ponedeljak se družimo sa akademskom slikarkom Danicom Veselinović, koja će nas učiti veštini kaligrafije. Zajedno sa najmlađim posetiocima BVZ pravićemo graničnike za knjige i čestitke. Svi ste pozvani!“ ističe Mirjana Pejak, direktorka Biblioteke Vukovog zavičaja.

Da li ste ikada sanjarili o tome da svojim rukopisom stvarate prava umetnička dela? Radionica kaligrafije je prava prilika da uđete u svet elegancije i stvarate lepši svet slova.

Šta možete očekivati?

Kaligrafija nije samo veština lepog pisanja, već i putovanje ka unapređenju veština koncentracije i kreativnosti. Na radionici kaligrafije možete očekivati da se upoznate sa bogatom istorijom kaligrafije i osnovnim principima elegantnog pisanja.

Vežbajući poteze pera i četkice možete postići besprekornu kontrolu nad svojim rukopisom, kao i da kreirate jedinstvena umetnička dela. Kaligrafija vam omogućava da stvarate personalizovane pozivnice, čestitke, citate i još mnogo toga.

Zašto biste trebali ići na radionicu kaligrafije?

Kaligrafija je izazov koji vas tera da razvijate svoje veštine i upornost. To je putovanje ličnog razvoja. Stvarajući prelepe obrasce slova, izgrađujete kreativnost i samopouzdanje u svoj rukopis. Sa ovom veštinom, možete stvoriti unikatne poklone za vaše voljene, čineći ih posebnim i nezaboravnim. Kaligrafija je i vrsta meditacije. Koncentrišući se na svaki potez pera, zaboravljate na svakodnevni stres, a donosi umetnost u svakodnevni život. Vaši dnevni zapisi i beleške postaju mala umetnička dela.

Započnite svoje putovanje u svet lepih slova i pridružite se radionici kaligrafije i inspirišite se za stvaranje unikatnih umetničkih dela sopstvenim rukama.

Po odluci Ministarstva kulture koje koordinira programe u Srbiji, ovogodišnja tema u Srbiji ista je kao i u Evropi – „Živo nasleđe“. Tema obuhvata prakse, znanja i veštine koje su se prenosile sa generacije na generaciju, a koje se i danas koriste.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE