Pedofil iz Zvornika na slobodi u Bijeljini: Zabrinutost roditelja i pitanje pravde

Uznemirujuće vesti stižu iz Zvornika, gde se bivši vaspitač vrtića “Naša radost”, Marko Bogićević, tereti za iskorišćavanje dece za pornografiju. On je optužen i za neovlašćeno fotografisanje maloletnika, starosti od pet do deset godina. Nakon razotkrivanja pedofilije, Bogićević se preselio u Bijeljinu, gde, prema nekim izvorima, nastavlja da radi kao animator sa decom, prenosi portal ZoricaKusmuk.info.


Roditelji u Bijeljini su razumno zabrinuti, budući da je Bogićević, iako optužen za ozbiljne zločine, trenutno na slobodi i u mogućnosti da nastavi sa svojim delatnostima, dok su lokalne vlasti i zajednica upozorene da budu oprezni pri angažovanju animatora za rad sa decom.


Četiri porodice su već svedočile o traumama koje su njihova deca doživela, a postupajući tužilac OJT Bijeljina nastavlja saslušanja. Međutim, još uvek nema zvaničnih informacija o napretku istrage. Zorica Kusmuk na svom portal postavlja pitanje, kako je Bogićević mogao da ostane na slobodi uprkos težini optužbi. “U Zvorniku svi znamo ko je dotični, ali niko nista ne radi da se o tome piše, neće ni da dele Vašu objavu jer kažu nije na njima to da rade. A na kome je?! Trebali smo na ulice izaći onaj dan kada je pušten. Pita li se ko od roditelja kako je zgrnuo keš I gde su završile slike njihove dece?! Ni Vi, ni ja, ni niko ne možemo objaviti njegovu sliku jer pedofil može da nas tuži..”, samo je jedan u nizu komentara ispod objave na društvenoj mreži.


Ovaj slučaj je doveo do moralne dileme, koja je rezultirala ostavkom direktora vrtića, Vukomira Stankovića, nakon zahteva zabrinutih roditelja. Takođe, porodice žrtava angažovale su iskusnog advokata za dalje postupke.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE