Poklon grada – predstava „Luckasti klovnovi“ obradovala najmlađu publiku u Bijeljini

Bijeljinski mališani još jednom su napunili veliku salu Centra za kulturu ‘Semberija’, ovoga puta na urnebesnoj predstavi ‘Luckasti klovnovi’. Ova predstava, nakon oktobarske ‘Pepa prase’ i novembarske ‘Mačak u čizmama’, treća je u nizu besplatnih predstava Pozorištanca ‘Maslačak’, koje grad finansira na dar mališanima Semberije. ‘Maslačak’ već godinama uveseljava najmlađu dgo gradske publike, a vizija Grada je da, finansiranjem besplatnih ulaznica barem jednom svakog meseca, omogući gledanje predstave i onim sugrađanima koji to žele, a možda nisu u mogućnosti da izdvoje novac za ulaznicu u nekom od redovnih termina. Zbog toga je plan grada da se ovakve predstave organizuju i ubuduće, na radost kako dece tako i roditelja.

Marija Ćosić iz Pozorištanca ‘Maslačak’ kaže da je jako raduje što je grad podržao njihov rad, „na korist celokupne zajednice“.

„Smatramo da je ovo jako bitna delatnost za zdravo i kvalitetno odrastanje dece, jer na ovaj način razvijamo njihovu maštu, širimo njihov vokabular i učimo ih navikama posećivanja pozorišta koje će oni sačuvati čitavog svog života – postati redovna, obrazovana i kvalitetna publika. Jako smo srećni što nam je grad pružio podršku, prepoznao naš kvalitet i nagradio naš rad. Primjećujem danas i mnogo novih lica, uz lica koja redovno u publici viđam, što me posebno raduje, jer to znači da je grad omogućio i nekim ljudima koji nisu bili u mogućnosti da posete predstave da to sada učine“, zaključila je Ćosić.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE