POVEZUJU GRADSKU ZONU SA SAVOM: Šabac će uskoro biti bliži budućem Međunarodnom pristaništu

Šabac se priprema za otvaranje moderne saobraćajnice koja će direktno povezivati gradsku zonu sa rekom Savom i budućim Međunarodnim pristaništem. Trenutno je u toku asfaltiranje kolovoza Savske ulice, čija širina će iznositi sedam metara, a dužina 500 metara. Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, danas je posetio gradilište kako bi se upoznao sa napretkom radova.

„Ulica je bila u lošem stanju sa izraženim ulegnućima i oštećenjima. Sada se radi na stvaranju znatno boljeg prilaza reci Savi. Radovi su još uvek u početnoj fazi, ali očekuje se da budu završeni za dvadesetak dana. Ova nova saobraćajnica će postati od suštinskog značaja kada budu završena međunarodna putnička pristaništa, čija montaža je već počela. Takođe, planira se stvaranje pet „niša“ sa novim mobilijarom za odmor i predah“, istakao je gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, tokom obilaska radova.

Osim toga, pešačko-biciklistička staza će biti povezana sa Savskim nasipom preko izdignute platforme, što će stvoriti novu funkcionalnu vezu sa rekom. Ova rekonstrukcija Savske ulice igra ključnu ulogu u daljem razvoju obale reke i omogućava lakši pristup kvantaškoj pijaci.

Pešačko-biciklistička staza će biti širine tri metra i opremljena odgovarajućom signalizacijom. Pored staze, planiran je prostor za „niše“, koje će obezbediti odmor i predah za prolaznike. „Niše“ će sadržati klupe, zelenilo i drugi mobilijar, a ceo prostor će biti obložen kockom, istom materijalom kojim je ranije bila popločana Savska ulica.

U narednih godinu dana, pored Savske saobraćajnice, biće izgrađena i zelena oaza na mestu nekadašnje Dudare, sa sadržajem prilagođenim sugrađanima svih uzrasta, ljubiteljima prirode i reke Save.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE